Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

FW: ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Feed: 1
Posted on: Wednesday, August 01, 2012 9:44 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

 

Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σε εταιρεία σεκιούριτι προτείνει η Ειδική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. να ανατεθεί η προστασία εντός της Βουλής. Η ενεργοποίηση της πρότασης θα γίνει κατόπιν αποδοχής της από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος πάντως...
δεν έκρυψε την έκπληξή του όταν πληροφορήθηκε χθες τα σχέδια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης εκδήλωσε με οργισμένο τρόπο την αντίδρασή του στα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως επειδή δεν ρωτήθηκε πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. Για τον λόγο αυτόν υπήρξε νέα διευκρινιστική ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον έχοντα τον τελευταίο λόγο στην αποδοχή του μέτρου. «Διευκρινίζεται ότι το ζήτημα της ανάθεσης της προστασίας, εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, συνιστά ενδεικτική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο της Βουλής», ήταν η ανακοίνωση που επιχειρούσε να ρίξει τους τόνους.
Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποδέχθηκε και ο Πρωθυπουργός, περιορίζεται κατά 25 αστυνομικούς η υπηρεσία ασφαλείας του προέδρου της κυβέρνησης και κατά 20 του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμη, περιορίζεται κατά 5 αστυνομικούς η ασφάλεια των λοιπών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, κατά 3 των υπουργών, κατά 2 των αναπληρωτών και κατά έναν των υφυπουργών. Μείωση κατά 5 αστυνομικούς θα γίνει για τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και κατά 4 της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ. Προτείνεται επίσης η κατάργηση της συνοδείας αστυνομικών για βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Αστυνομική προστασία θα έχουν τελικά μόνο όσοι θεωρείται πως είναι δυνάμει στόχοι επιθέσεων. Ακόμη περιορίζονται σε τρεις οι αστυνομικοί που διατίθενται σε νόμιμα λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρώην υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί θα χάνουν την αστυνομική τους φρουρά σε 2 μήνες αντί για 6 που ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά και εδώ υπάρχει παραθυράκι, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., «και σε αυτές τις περιπτώσεις, τυχόν αιτήματα για περαιτέρω διάθεση θα αξιολογούνται από την Ειδική Επιτροπή».
Η Επιτροπή επίσης πρότεινε τα πρόσωπα που φυλάσσονται, με την εξαίρεση των κρατικών λειτουργών να επιβαρύνονται με τα έξοδα συντήρησης, κίνησης αλλά και αγοράς των αυτοκινήτων και των μηχανών που τους διατίθενται. «Οι δαπάνες που προκαλούνται για την αγορά, συντήρηση και κίνηση των μέσων που διατίθενται για τη συνοδεία προσώπων, πλην των κρατικών λειτουργών, θα βαρύνουν τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόσθεσε ότι «ο προσδιορισμός του ακριβούς αριθμού των διατιθέμενων αστυνομικών και μέσων θα αποτελεί εκτίμηση Ειδικής Επιτροπής του Σώματος με βάση τα κριτήρια επικινδυνότητας».
Οι ιδιώτες που υποβάλλουν αίτημα για παροχή αστυνομικής προστασίας και εφόσον κριθεί από την Επιτροπή ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα καταβάλλουν το ισόποσο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολούν εφόσον το εισόδημά τους είναι ανώτερο των 100.000 ευρώ ετησίως.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου