Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

FW: ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

 

 

Feed: 1
Posted on: Friday, July 27, 2012 4:38 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

 

Γράφει ο "Γαλάζιος Στανταράκιας"
Φθηνό τρόπο βρήκε ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, για να εκφράσει την πικρία του επειδή η κυβέρνηση τον αντικατέστησε. Διέδωσε (ψευδώς) ότι η "τρόικα" έθεσε...
ερωτηματικά για τους διαγωνισμούς της ΟΠΑΠ και ισχυρίστηκε (ανακριβώς) ότι είχε ζητήσει από την διοίκηση της εταιρείας να μην ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες.
Το περίεργο είναι ότι βρήκε την ΟΠΑΠ να βγάλει "τη χολή του", όταν στην εταιρεία αυτή οφείλει το όποιο έργο έχει να επιδείξει κατά τη θητεία του στο ΤΑΙΠΕΔ: εισέπραξε άμεσα απ' αυτή "ζεστό χρήμα" (κάπου 400 εκατ. ευρώ) με την επέκταση κατά μια 10ετία της αποκλειστικής σύμβασης για υφιστάμενα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, την είχε και ως διεκδικητή του διαγωνισμού για τα κρατικά λαχεία και το "ξυστό", τον οποίο και δεν ολοκλήρωσε αν και πέρασε μεγάλο διάστημα από την προκήρυξή του.
Το δυστύχημα γι' αυτόν είναι ότι στη βιασύνη του να ...διαδώσει τους ανακριβείς ισχυρισμούς του, περιέπεσε σε μεγάλες "γκάφες". Για παράδειγμα:
Ο τεχνολογικός πάροχος για το κεντρικό σύστημα της ΟΠΑΠ είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητος για τη λειτουργία της. Δεδομένου ότι η σύμβαση που ισχύει λήγει την προσεχή Τρίτη, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού (του πρώτου στην ιστορία της ΟΠΑΠ γι' αυτό το θέμα) ήταν αναγκαία. Εκτός κι αν ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ήθελε να συνεχιστεί η απ' ευθείας ανάθεση αυτών των υπηρεσιών.
Ο διαγωνισμός για τον στρατηγικό εταίρο διάθεσης των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ μέσω του διαδικτύου, είναι βέβαιο ότι της δίνει "φτερά" και δεν της προθέσεις "βαρίδια". Της μεγιστοποιεί την αξία και άρα, αν πωληθεί τελικά το 29% των μετοχών που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ, θα πιάσει καλύτερη τιμή στην αγορά. Εκτός κι αν αυτό ήταν που δεν ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου.
Παραγνωρίζει, παντελώς, το γεγονός ότι το Ταμείο μπορεί να είναι ο πλειοψηφών μέτοχος, αλλά υπάρχουν και οι ιδιώτες μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 66% και ασφαλώς όλοι αυτοί απαιτούν από την εκάστοτε διοίκηση της ΟΠΑΠ την μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών τους, κάτι που μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ανάπτυξη και μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.
Και φυσικά "ήρξατο χειρών αδίκων" επιλέγοντας ως στόχο εκείνους που παρήγαγαν έργο, έναντι της ένδειας του Ταμείου, η οποία - κατά δήλωση δημόσια του τέως Διευθύνοντα Συμβούλου του - καμιά αποκρατικοποίηση δεν μπορούσε να γίνει εντολές του 2012, αλλά πιθανότατα και καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 !
Για τον ίδιο και τους ...θιασώτες των απόψεών του είναι άνευ σημασίας και αξίας που η ΟΠΑΠ:
• Για πρώτη φορά, με τρόπο άψογο και διαφανή, έφερε σε πέρας έναν διεθνή διαγωνισμό για τον τεχνολογικό πάροχο του κεντρικού συστήματος, ώστε να πάψουν οι απ' ευθείας αναθέσεις αυτών των υπηρεσιών.
• Πέτυχε να φέρει στην Ελλάδα, σε διόλου καλή περίοδο για τη χώρα, μια πολύ μεγάλη εταιρεία, όπως η Lottomatica ως επενδυτή και όχι ως αγοραστή σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου σε φθηνή τιμή. Αφενός ως εταίρο για την διάθεση των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο (για να μην το λυμαίνονται οι παράνομοι), αφετέρου για να συνεργαστούν στα κρατικά λαχεία και το ξυστό, μαζί και με δυο ακόμη κορυφαίες διεθνώς επιχειρήσεις την ελληνική Intralot και την αμερικανική Scientific Games Corporation.
• Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς όλα τα προγράμματα ανάπτυξης, ώστε να μεγεθύνει την εταιρεία, άρα και την αξία του 29% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο.
Όλα αυτά τα παραβλέπει επειδή του έδειξαν την πόρτα της εξόδου γιατί επί σχεδόν δυο χρόνια δεν μπόρεσε, ουσιαστικά, να βάλει στο ...Ταμείο άλλα λεφτά, πλην όσων πήρε από την ΟΠΑΠ.
Να χαίρονται τις πληροφορίες και τον πληροφοριοδότη τους, όσοι τον "αξιοποιούν"...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου