Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

FW: OΠΑΠ ΚΑΙ ΤΤ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

 

Feed: 1
Posted on: Wednesday, August 01, 2012 8:56 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: OΠΑΠ ΚΑΙ ΤΤ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελούν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται κυβερνητική πηγή. Ο...
αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι στις προτεραιότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται επίσης τα κρατικά λαχεία και το Κέντρο Τύπου (IBC).

Ο αξιωματούχους τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τραπεζικούς ομίλους για το ΤΤ και δεν απέκλεισε εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο, ενώ όπως είπε η έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του ΟΠΑΠ αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό επτά επενδυτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της περιοχής Αφάντου στη Ρόδο, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα.
Η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρξε, τονίζοντας ότι αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα.
Οι επτά υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ταμείο προκειμένου να κριθεί ποιες από αυτές πληρούν τα κριτήρια για συμμετοχή στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Την ίδια ώρα σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών αποφασίστηκε ότι μπαίνει μπρος στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνεται και στην πρόταση 10 σημείων που κατέθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Ευάγγελος Βενιζέλος και την παρουσίασε στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου