Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

FW: ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, June 14, 2013 9:59 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική, μετά την εμφάνιση των πρώτων μολυσμένων κουνουπιών με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων...
(ΚΕΕΛΠΝΟ) για την ελονοσία, επίσης ασθένεια των κουνουπιών, με την εφαρμογή σχεδίου έγκαιρου ελέγχου και εντοπισμού των μολυσματικών περιστατικών.
Ήδη, οι νομοί της Καρδίτσας και της Λακωνίας, βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ό,τι αφορά τη μετάδοση της ελονοσίας, ενώ σε αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης λόγω των κουνουπιών βρίσκονται και οι περιοχές του Ευρώτα και των Σοφάδων.
Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Λάρισα και Ξάνθη χαρακτηρίζονται επίσης αυξημένης επικινδυνότητας (με χαμηλότερη διαβάθμιση) και ακολουθούν οι νομοί Έβρου και Αιτωλοακαρνανίας και η περιφέρεια της Πελοποννήσου (πλην Αρκαδίας).
Στην Λακωνία μάλιστα υλοποιείται πρόγραμμα επιτήρησης της νόσου σε Έλληνες και αλλοδαπούς και διενεργείται πρόγραμμα διανομής κουνουπιέρων εμποτισμένων με εντομοκτόνο, έλεγχος για ελονοσία με τη χρήση ταχέων διαγνωστικών δοκιμασιών (Rapid Diagnostic Test) και θεραπεία των κρουσμάτων με το σύστημα της άμεσα επιβλεπόμενης θεραπείας.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με δεδομένη την παρουσία των κουνουπιών, είναι αναγκαίο να εφαρμόζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνουν: Ένδυση με κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα, συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα, χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες) σε πόρτες και παράθυρα, χρήση κουνουπιέρας, ειδικά για βρέφη και έγκυες γυναίκες, χρήση εντομοκτόνων αέρος κ.ά.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου