Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

FW: 800 ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, June 24, 2013 7:56 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: 800 ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ...

 

...ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
Περισσότεροι από 800 άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την Αστυνομία για παιδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστία κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, εκμεταλλευόμενοι τα κενά ...
και τα παράθυρα του νόμου. Αυτό καταγγέλλει στο «ΘΕΜΑ» ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ρίχνοντας την ευθύνη στο νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας, από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 832 άτομα εκ των ο­­ποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία. Το απίστευτο είναι ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν μόνο 42 (!) από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες.

Μάλιστα, σε ό,τι έχει να κάνει με τους καταδικασθέντες για διακίνηση ή παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Πορτογαλία και προωθήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έδειξε ότι το 93% αυτών που διακινούν και αγοράζουν τέτοιο είδους υλικό είναι εν δυνάμει βιαστές ανηλίκων! Στη χώρα μας, μέχρι το 2007, αν δεν αποδεικνυόταν ότι οι διακινητές υλικού παιδικής πορνογραφίας κερδοσκοπούσαν από τις πράξεις τους, δεν τιμωρούνταν. Χρειάστηκε ολόκληρη σταυροφορία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έφτασε μέχρι τη Βουλή για να αλλάξει τελικά ο νόμος και να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία. Φυσικά και πάλι, πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται ευνοϊκές διατάξεις, παραθυράκια και κενά για να μην κάνουν ούτε μία μέρα φυλακή.

Τα κακοποιημένα παιδιά
Την ώρα λοιπόν που 800 και πλέον παιδόφιλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, έρευνες δείχνουν ότι ένα στα δέκα παιδιά έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι βιαστές ήταν άτομα του στενού περιβάλλοντος. Κάθε μέρα γίνεται στην Ασφάλεια τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ το 60% των παιδόφιλων στρέφεται σε αγοράκια ηλικίας από 7 μέχρι 16 ετών και το 40% σε κοριτσάκια ηλικίας από 8 έως 15 ετών. Οι περιπτώσεις παιδιών που παγιδεύτηκαν στα δίχτυα «ηλεκτρονικών αρπακτικών», τα οποία όχι μόνο κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και διασύρθηκαν στο Διαδίκτυο, αλλά έγιναν και αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης, είναι εκατοντάδες.
Φυσικά τα τραύματα που προκαλούνται στις ψυχές αυτών των παιδιών τούς ακολουθούν για μια ολόκληρη ζωή και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και υπομονή από την οικογένεια και τους αρμόδιους φορείς για να τα κάνουν να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Εκείνο όμως που πραγματικά σοκάρει είναι, σύμφωνα με τις έρευνες, το γεγονός πως μόνο ένα από τα πέντε παιδιά που κακοποιούνται θα μιλήσει στην οικογένεια ή τις Αρχές για τη φρίκη που έζησε. Η ντροπή και οι ενοχές κρατούν τα στόματα ερμητικά κλειστά, πνίγουν τον πόνο και κρατούν στο σκοτάδι τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάζονται όχι μόνο ενδέχεται να είναι πλασματικά, αλλά και να πολλαπλασιάζονταν αν τα παιδιά μιλούσαν.

Δίκτυα παιδικής πορνογραφίας
«Οι νομοθέτες σε όλο τον κόσμο τιμωρούν αυτόν που αγοράζει και διακινεί το υλικό παιδικής πορνογραφίας για να κόψουν τη φόρα στους ανθρώπους που κακοποιούν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε κακοποιούν μικρά παιδιά, εννοούμε από 6 μηνών βρέφη έως 8, 9, 10 και 12 ετών. Ως χώρα έχουμε συμμετάσχει σε διεθνείς επιχειρήσεις, έχουμε οργανώσει μόνοι μας τέτοιου είδους διεθνείς επιχειρήσεις, διότι έχουμε ένα ειδικό λογισμικό το οποίο σαρώνει το Διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο και εντοπίζει αυτούς που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το πρόγραμμα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ελεγχθεί από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Ετσι, με το συγκεκριμένο ειδικό λογισμικό ελέγχουμε καθημερινά τι γίνεται στη χώρα μας σε real time και έχουμε χαρτογραφήσει τους παιδόφιλους σε όλη την Ελλάδα», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και προσθέτει: «Οι άνθρωποι που έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί είναι 832. Δεν έχουν συγκεκριμένη κοινωνική ταυτότητα και προφίλ. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εχουν εκτίσει την ποινή τους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται ανάμεσά μας όπως και σε κάθε χώρα. Δεν μπορείς να τους κάνεις κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα η ΕΛ.ΑΣ. μέσα από πρόγραμμα και ημερίδες που διοργανώνει το υπουργείο με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες σε όλη τη χώρα για τους κινδύνους της παιδικής πορνογραφίας και την κακοποίηση των παιδιών».

Αστυνομικοί εναντίον δικαστών για τις ευθύνες

- «Εμείς τους συλλαμβάνουμε κι εσείς τους αφήνετε ελεύθερους»
- «Επρεπε να έχετε σε επιτήρηση όσους έχουν εμπλακεί»

Στα τυφλά κινείται η Αστυνομία σε ό,τι έχει να κάνει με την τύχη των παιδεραστών μετά τη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφίας από την Ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία τους. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν γνωρίζουν αν οι δράστες καταδικάζονται, ποια είναι η ποινή τους, σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα οδηγούνται, αν και πότε παίρνουν άδειες και, το κυριότερο, πότε αποφυλακίζονται.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 40χρονου παιδεραστή Στέλιου Γεωργιάδη, που συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες για τρίτη φορά μέσα σε 20 χρόνια καθώς έχει ασελγήσει σε δεκάδες κοριτσάκια και ο οποίος, αν και είχε καταδικαστεί σε συνολικά 37 χρόνια κάθειρξης, αποφυλακίστηκε και τις δύο φορές χωρίς μάλιστα κανέναν περιοριστικό όρο.
Ακόμη, το 2007 ο 45χρονος παιδεραστής Παναγιώτης Κόκκαλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί για επιθέσεις και βιασμούς σε βάρος 22 παιδιών, αφέθηκε ελεύθερος από την Ελληνική Δικαιοσύνη και μάλιστα «σωφρονισμένος», σύμφωνα με τους υπεύθυνους που υπέγραψαν την αποφυλάκισή του, καθώς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Μάλιστα δεν του επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καν να ενημερωθούν η Αστυνομία και το Τμήμα της περιοχής του! Ο παιδεραστής είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και έναν μαθητή Δημοτικού κατά τη διάρκεια πενθήμερης άδειας, ενώ ξανασυνελήφθη γιατί βίασε πάλι ένα κοριτσάκι...

Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια στην Πελοπόννησο βοσκός είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του σε στάνη και μέσω ειδικών ιστοσελίδων ερχόταν σε επαφή με παιδόφιλους από όλο τον κόσμο ανταλλάσσοντας σκληρό υλικό. Το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην έφοδο στο μαντρί του δράστη, εντόπισε κάτω από την κάπα του το laptop τη στιγμή μάλιστα που έκανε ανταλλαγή αηδιαστικών αρχείων με πρωταγωνιστές παιδάκια. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος...

Μία από τις πλέον σκληρές περιπτώσεις ήταν αυτή ιατρού -σε νησί- τον οποίο οι αστυνομικοί περίμεναν να ολοκληρώσει χειρουργική επέμβαση για να του περάσουν χειροπέδες. Κατά την έφοδο στο σπίτι του, οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν είδαν το τεράστιο video wall στο οποίο, όπως παραδέχτηκε, παρακολουθούσε τις σκληρές εικόνες με τα παιδάκια προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να ανταποκρίνεται στα συζυγικά του καθήκοντα!

Μία από τις πιο άγριες υποθέσεις που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη αφορά σε αρχιμανδρίτη ο οποίος λίγο πρoτού εκλεγεί δεσπότης εντοπίστηκε να κατέχει σκληρό υλικό με πρωταγωνιστές παιδάκια που έδειχναν να βιάζονται, όπως και αυτή floor manager καναλιού που πιάστηκε να κατέχει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με CD παιδικής πορνογραφίας.

Η ασυνεννοησία και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών αρχών που μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται δημιουργεί τεράστιο κενό στη ροή πληροφοριών, με αποτέλεσμα άνθρωποι που καταδικάζονται για παιδοφιλία να βγαίνουν έξω, να εγκληματούν πάλι και κανένας να μην γνωρίζει το παραμικρό. Ενδεικτικό της τόσο διαφορετικής νοοτροπίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων διωκτικών αρχών είναι αυτό που αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.: «Σε αντίθεση με τα ελληνικά δεδομένα, υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ δικαστικών και αστυνομικών αρχών στο εξωτερικό. Δίνουν τεράστια σημασία στη μετέπειτα πορεία των ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί για βαριά αδικήματα. Για να καταλάβετε τι εννοώ, θα σας πω το εξής: πριν από μερικούς μήνες έφτασε στη χώρα μας ένα σήμα από τη Βρετανική Αστυνομία που έλεγε πως έρχεται στην Ελλάδα ο τάδε, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση. Παρακαλούμε προσέξτε τον μη διαπράξει το ίδιο και στη χώρα σας...».
Πηγή : protothema. gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου