Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

FW: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, June 23, 2013 11:10 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

 

Η ρωσική ανάπτυξη στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας χτύπησε... κόκκινο με ρυθμό ανάπτυξης 7% το χρόνο για να υποστεί επιβράδυνση της τάξης του 3,6% το 2012.
Για το 2013, η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται...
με ρυθμό 1,6%, ποσοστό που απέχει πολύ από το 7% με το οποίο έτρεχε η ρωσική οικονομία και είναι το χαμηλότερο από το 2009.
Σύμφωνα με τον Εconomist, oικονομολόγοι εδώ και καιρό προειδοποιούν ότι η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου καθώς και η κρίση στη ζώνη του ευρώ έχουν επηρεάσει τη ρωσική οικονομία την ώρα που το Κρεμλίνο περιμένει να ορθοποδήσει η παγκόσμια οικονομία και δεν κοιτά τις προφανείς λύσεις που είναι στο χέρι του.
Στη δεκαετία του 2000 οι συνέπειες της υποτίμησης του 1998 έκαναν τα ρωσικά εμπορεύματα ελκυστικά. Οι υποδομές από τη σοβιετική εποχή με νέες μικρές επενδύσεις και ο πετρελαϊκός πλούτος που αναδιανεμήθηκε μέσω της κατανάλωσης είχαν τεράστια θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας.
"Η Ρωσία δεν είχε πλέον πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. Κανείς στην ρωσική εξουσία δεν είναι προετοιμασμένος για το τέλος αυτού του ισχύοντος μοντέλου", ανέφερε η Ν. Orlova της Alfa Bank στον Economist...
Πηγή : protothema.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου