Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

FW: ''ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, June 23, 2013 11:42 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

 

Κλίμα αισιοδοξίας τόσο, για την διαχείριση των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών, όσο και για την οργανωτική πορεία και την αυξημένη συμμετοχή ...
του κόσμου στις προσυνεδριακές διαδικασίες επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Ιουλίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες, έχει εγκαινιαστεί μια νέα μεταβατική περίοδος στην πολιτική σκηνή της χώρας καθώς, ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί πολιτικά την «αρχή του τέλους» του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, μια νέα, όπως όλα δείχνουν προγραμματική συμφωνία, η οποία κατά την άποψή τους, πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Διαφορετικά, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε την κοινοβουλευτική , ούτε την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση που απαιτείται για να πάρει νέα μέτρα το επόμενο διάστημα. Για την ΔΗΜΑΡ, στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι δεν άντεξε το βάρος της πίεσης και τις ιστορικές ευθύνες που επωμίστηκε και μάλλον αργά απαγκιστρώθηκε από το κυβερνητικό σχήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθυνθεί άμεσα στην εκλογική βάση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συμπορευθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όσον αφορά την υπόθεση της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, στις συζητήσεις που έγιναν στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ κορυφαίων στελεχών, το θέμα αυτό αναλύθηκε σε όλες τις πτυχές του. Η πρόταση μομφής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η κατάθεσή της ή όχι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και αφού μελετηθούν πρώτα οι κυβερνητικές κινήσεις .

Υπό το πρίσμα αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επεξεργαστεί ήδη σειρά επιλογών και αντιδράσεων για τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ληφθούν αποφάσεις , με βάση τη ροή των εξελίξεων.

Ικανοποίηση επικρατεί επίσης και από την ενότητα που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς δεν υπήρξε καμία δημόσια ουσιαστική διαφοροποίηση στην πολιτική του κόμματος, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Οι τελευταίες εξελίξεις αύξησαν και την συμμετοχή του κόσμου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αυξητική πορεία εγγραφής νέων μελών. Ο προσυνεδριακός διάλογος και οι διαδικασίες ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου. Οι οργανώσεις της Αττικής έχουν μείνει τελευταίες και αυτό οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα να ανασταλούν οι προσυνεδριακές διαδικασίες, προκειμένου, τα μέλη και τα στελέχη να συμμετάσχουν στην πολιτική δράση που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εικόνα που εμφανίζει η κομματική ζωή και σημειώνουν ότι «γεννιέται ένα νέο μεγάλο κόμμα» που «έρχεται για να μείνει στην πολιτική ζωή της χώρας και να καλύψει το μεγάλο κενό», κυρίως όμως «να εκφράσει ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων του ελληνικού λαού, γιατί ο λαός ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστική δύναμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου