Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

FW: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, June 23, 2013 9:24 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ...

 

 

Ριζικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αφού πρώτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνήσουν στην επικαιροποίηση...
της προγραμματικής συμφωνίας.
Οι ζυμώσεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Ιπποκράτους είναι συνεχείς προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας -δικομματικής πλέον- κυβέρνησης, μετά την οριστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.
Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακύρωσε χθες προγραμματισμένο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας των εξελίξεων είναι και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για αυτή την Κυριακή και τη Δευτέρα στη Λευκάδα, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις διεργασίες.
Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές, σε κάθε ευκαιρία, ότι επιζητεί μια συμφωνία με καθαρούς κανόνες λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, αλλά και απτούς πολιτικούς στόχους, ώστε «να μπούμε πλέον, δυναμικά στη διαπραγμάτευση με τους ξένους εταίρους, για τη βελτίωση του προγράμματος, σε όποια σημεία γίνεται».
Σύμφωνα με τη «Ν», Ιπποκράτους διαμηνύει ότι αποδίδει ύψιστη σημασία στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στην προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην ψήφιση αντιρατσιστικής νομοθεσίας, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει από στελέχη του Κινήματος σχετικές εισηγήσεις.
Ανασχηματισμός το αργότερο έως την Τρίτη
Οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένονται το αργότερο την Τρίτη. Την ίδια ημέρα αναμένεται και η ορκωμοσία των μελών του.
Ερώτημα παραμένει αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ως αντιπρόεδρος ή ως υπουργός.
Στην «ονοματολογία» σχετικά με στελέχη της Ιπποκράτους που φέρονται ως υποψήφια προς υπουργοποίηση αναφέρονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σπάσιμο του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και ο διαχωρισμός του υπουργείου Παιδείας από το υπουργείο Πολιτισμού.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου