Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

FW: ''Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΗΡΩΙΚΟ ΕΠΟΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, June 25, 2013 8:17 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΗΡΩΙΚΟ ΕΠΟΣ''...

 

«Ηρωικό έπος» έγραψε η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, υποστήριξε πως «οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν με επιτυχία το τεστ της δημοκρατίας»...
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στην αστυνομική σχολή της 'Αγκυρας καταφέρθηκε για μια ακόμα φορά εναντίον πολλών χωρών της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας, οι οποίες καταδίκασαν την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία στην Τουρκία.
«Η αστυνομία μας είναι θύμα των πυρών και απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Εάν ανατρέξουν στο κοινοτικό κεκτημένο θα δουν ότι αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα της αστυνομίας, η οποία ενήργησε με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» υποστήριξε.
Το χωρίς προηγούμενο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος, που άρχισε στις 31 Μαΐου, στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό, ενώ περίπου 8.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, 60 σοβαρά.
Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, την οποία δημοσίευσε χθες η Μιλιέτ, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τουρκία από τις 31 Μαΐου και περίπου 5.000 συνελήφθησαν.
Ο Ερντογάν θα δεχθεί αύριο τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος έχει απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση απέναντι στους διαδηλωτές.
Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την άφιξή του σήμερα στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, προειδοποίησε την Τουρκία να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου