Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

FW: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, June 24, 2013 12:09 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ...

 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού ανακοίνωσε σήμερα στο twitter ότι η χώρα του έλαβε αίτημα για χορήγηση ασύλου από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν...
Νωρίτερα ο πρεσβευτής του Ισημερινού στη Ρωσία είπε ότι περιμένει να έχει συνομιλίες σήμερα, στη Μόσχα, με τον Εντουαρντ Σνόουντεν...

Σις 17:00 τοπική ώρα το αεροσκάφος που αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ και το οποίο μετέφερε τον Σνόουντεν, προσγειώθηκε στη Μόσχα, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου.
Το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο πηγές της Αeroflot, μετέδωσε ότι έχει εκδοθεί εισιτήριο στο όνομά του για την πτήση Μόσχα - Κούβα. Σύμφωνα με το επίσης ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ - Τας, θα μεταβεί στην Αβάνα και από εκεί στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας.
«Ενας επιβάτης με το όνομα αυτό αναμένεται σήμερα στη Μόσχα με την πτήση SU213 από το Χονγκ Κονγκ και αύριο, 24 Ιουνίου, θα ταξιδέψει με την πτήση SU150 για την Αβάνα. Την ίδια ημέρα θα αναχωρήσει από την Αβάνα για το Καράκας με τοπική πτήση», αναφέρει πηγή την οποία επικαλέσθηκε το Ιτάρ - Τας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και επιβεβαίωσε ότι ο Σνόουντεν ίσως σκοπεύει να ταξιδέψει μέσω της Μόσχας προς άλλο προορισμό.
Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος Wikileaks ανακοίνωσε σήμερα ότι βοήθησε τον πρώην σύμβουλο της NSA να εγκαταλείψει το Χονγκ Κονγκ και να βρει «πολιτικό άσυλο σε μια δημοκρατική χώρα».
Η φυγή του Σνόουντεν από το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να εξοργίσει τις ΗΠΑ. Μάλιστα ο αμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Τσαρλς Σούμερ υποστήριξε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα γνώριζε και ενέκρινε το ταξίδι του Έντουαρντ Σνόουντεν από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα και ότι αυτό θα βλάψει πιθανότατα τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.
«Ο Πούτιν φαίνεται ότι επιδιώκει πάντα να μπαίνει στο μάτι των ΗΠΑ είτε με το θέμα της Συρίας, του Ιράν και τώρα βεβαίως με τον Σνόουντεν», τόνισε ο Σούμερ στο CNN και πρόσθεσε ότι στην υπόθεση ίσως έχει αναμιχθεί και η Κίνα.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Σνόουντεν παραδέχτηκε πρόσφατα ότι είναι πίσω από την αποκάλυψη του μυστικού προγράμματος παρακολουθήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης στο διαδίκτυο.
Την ίδια ώρα ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ ανακοίνωσε ότι νέες διαδικασίες τέθηκαν σε ισχύ για την ασφάλεια πληροφοριών ώστε να αποτραπούν διαρροές όπως αυτές για τις οποίες ευθύνεται ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου