Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

FW: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΚΤΩ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΙΝΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 12, 2013 4:00 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΚΤΩ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΙΝΑ...

 

Τουλάχιστον οκτώ ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Σινά το βράδυ του Σαββάτου και μια αποθήκη όπλων καταστράφηκε, δήλωσαν ο αιγυπτιακός...
στρατός και κάτοικοι.
«Το Σάββατο στις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) οι ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία επιχείρηση εναντίον μιας τρομοκρατικής ομάδας που είχε βάψει τα χέρια της με αίμα μαρτύρων του στρατού και της αστυνομίας στο Βόρειο Σινά (...). Η επιχείρηση αυτή προκάλεσε 25 νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των τρομοκρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών «που χρησιμοποιείτο για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας» καταστράφηκε.
Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, πως οι επιδρομές που διενεργήθηκαν από στρατιωτικά ελικόπτερα κοντά στο χωριό Τούμα, που βρίσκεται κοντά στο Σέιχ Ζουέιντ, προκάλεσαν 15 νεκρούς στις τάξεις των ισλαμιστών μαχητών.
Στην Τούμα, αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν το θάνατο οκτώ ανθρώπων, οι κηδείες των οποίων έγιναν την Κυριακή.
Η περιοχή του Σινά κατοικείται κυρίως από βεδουίνους. Οι ισλαμιστές μαχητές έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εκεί από τις αρχές Ιουλίου, όταν ο στρατός απομάκρυνε από την εξουσία τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου