Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

FW: ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 12, 2013 4:50 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

 

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
φαίνεται ότι δε βάζουν μυαλό στο υπουργείο οικονομικών. Έξαλλα πανηγυρίζουν σήμερα με ανακοίνωσή τους για το εικονικό πρωτογενές πλεόνασμα που δήθεν παρουσίασε το ταμείο της κεντρικής...
κυβέρνησης. Στους υπολογισμούς τους φυσικά δεν περιλαμβάνουν στοιχεία από τους ΟΤΑ, από τα ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια δε λαμβάνουν υπ' όψη τους και τους τόκους που πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Αν τα έβαζαν κι αυτά στο τσουβάλι, τότε αμφιβάλω πολύ αν θα υπήρχε αυτό το περίφημο πλεόνασμα.

Την ίδια στιγμή το α' εξάμηνο του '13 έκλεισε με μέσο όρο ύφεσης 5,1 % κι αυτό τα λέει όλα. Η ελληνική οικονομία, αν υπάρχει ακόμα, εξακολουθεί να καταρρέει με πάταγο. Και την πραγματικότητα αυτή , δε μπορεί να την αποκρύψει το πρωτογενές πλεόνασμα θράσους των στελεχών του υπουργείου οικονομικών και του ίδιου του υπουργού προσωπικά.

Το ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, φαίνεται κι από την πρεμούρα τους να κινήσουν διαδικασίες κατάσχεσης μέσα στον Αύγουστο για οφειλέτες άνω των 10 χιλιάδων ευρώ του δημοσίου, όπως διαβάζουμε σήμερα.

Για μία κάποια κάλυψη όλης αυτής τη ζοφερής κατάστασης η κυβέρνηση και τα πρόθυμα να τη στηρίξουν μέσα ενημέρωσης, ανακάλυψαν απόκρυψη εσόδων 10 δις ευρώ το έτος και φοροδιαφυγή 3 δις ευρώ το έτος από τα κέντρα διασκέδασης..! Τα οποία κέντρα διασκέδασης έχουν την τιμητική τους, αφού όλοι έχουν στρέψει τα βέλη τους εναντίον τους λες κι είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας. Έτσι από το πρωί έως το βράδυ διαβάζουμε για την ηρωική μάχη του ΣΔΟΕ εναντίον της μαφίας των κέντρων διασκέδασης. Την ίδια στιγμή η μαφία του πετρελαίου αγοράζει τον ΟΠΑΠ, αλλά γι αυτό πρέπει να πανηγυρίζουμε.

Σας πληροφορώ λοιπόν κι αυτό ας το διαβάσουν προσεκτικά για να μην εκτίθενται οι του υπουργείου οικονομικών, 10 δις ευρώ τζίρο δεν έχουν κάνει τα τελευταία 10 χρόνια, όλα τα κέντρα διασκέδασης της χώρας μαζί. Για να μην πω ότι δεν έχουν κάνει ούτε καν 3 δις τζίρο, που είναι υποτίθεται η φοροδιαφυγή ενός έτους.

Το καλύτερο κέντρο διασκέδασης με τον καλύτερο καλλιτέχνη στην καλύτερή του στιγμή και σε εποχή που ακόμα λεφτά υπήρχαν, δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 15 εκ. ευρώ τζίρο το έτος.

Το πιο καλό κλαμπ της παραλιακής με χωρητικότητα 3.000 άτομα δε μπορεί να ξεπεράσει τα 3 εκ. ευρώ τζίρο τη σεζόν.

Καφετέρια επί της πιο κεντρικής  πλατείας της χώρας την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων, πλησίασε τα 10 εκ. ευρώ τζίρο το έτος.

Δε βλέπω λοιπόν πως μπορούν να προκύψουν έσοδα 20 δις (για να κρύψουν τα 10 δις) με βάση αυτήν την πραγματικότητα. Ειδικά στις μέρες μας όπου όλοι χαλάνε λιγότερα για τη διασκέδασή τους και τα κέντρα έχουν ρίξει αισθητά τις τιμές τους.

Ας βάλει όσα λουκέτα θέλει η κυβέρνηση στα μπαρ και στα μπουζούκια αυτό είναι άνευ ουσίας, γιατί σύντομα αν συνεχίσει να κυβερνά με τα ίδια μυαλά, θα κληθεί να βάλει λουκέτο και στο κεντρικό κράτος κι αυτό θα είναι πολύ οδυνηρό για όλους μας.

Ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου