Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 5:04 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ...

 

...ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ...
Ικανοποιημένο από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου που πλέον θέλει πολιτική ηρεμία και θέτει ως κορυφαίες προτεραιότητές του την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα...
«Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την ψηφοφορία» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τα μεσάνυχτα μετά το πέρας της διαδικασίας ενώ σε ερώτηση του πρακτορείου Ρόυτερς για το αν θα ληφθούν νέα μέτρα απέφυγε να απαντήσει ευθέως και είπε ότι η Ελλάδα παρά την δύσκολη συγκυρία θα επιβεβαιώσει το greek success story.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει το θέμα του ΟΠΑΠ όπως και η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας την οποία έχει πάρει επάνω του ο πρωθυπουργός. Όμως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ παίρνει νέα παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου. Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη λένε ότι η αποτίμηση της αξίας της ΔΕΠΑ είναι χαμηλή προκειμένου να ευνοεί τη μία προσφορά που έχει καταβληθεί από ελληνική κοινοπραξία στο πλαίσιο της προσπάθειας να βγει εκτός της διεκδίκησης η ρωσική Gazprom. Μάλιστα στο προηγούμενο διάστημα χρειάστηκε να παρέμβει δύο φορές προσωπικά ο πρωθυπουργός για να μην αποχωρήσουν οι Ρώσοι λόγω των εμποδίων που τους βάζουν. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές λένε ότι δεν μπορεί εκείνος που διεκδικεί την εταιρία να χρωστά στην εταιρία γιατί έτσι κατεβαίνει ακόμη περισσότερο το τίμημα. Καταλήγουν ότι με την προσφορά των 900 εκατομμυρίων που έχουν καταθέσει οι Ρώσοι αν δεν πάρουν την εταιρία κινδυνεύουμε να προσφύγουν εκείνοι στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πάντως ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να επείγεται για τον ανασχηματισμό παρά τις πιέσεις που ασκούν οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι. Η ΔΗΜΑΡ μάλιστα ζητά να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τεθεί το θέμα του ανασχηματισμού και του συντονισμού της κυβερνητικής λειτουργίας. Οι δύο ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι ζητούν περισσότερες κυβερνητικές θέσεις και μεγαλύτερη συμμετοχή στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας. Ωστόσο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι κατηγορηματικοί ότι ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να γίνει τώρα και ότι θα μεταφερθεί για τον Ιούνιο μετά το συνέδριο της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να έχει εσωτερικές αναταράξεις και δυσαρέσκειες που θα χαλάσουν το κλίμα κομματικής ομοψυχίας. Στο ίδιο πλαίσιο αφήνει ανοικτό ακόμη και το να δημιουργηθεί όργανο για να συντονίζει την κυβέρνηση και τις συνεννοήσεις μεταξύ των τριών κομμάτων. Συνεργάτης του κ. Σαμαρά μάλιστα επανέφερε την παλαιότερη απόφαση για επιτροπή που θα συμμετέχουν τρία στελέχη από κάθε κόμμα. Βεβαίως για να προχωρήσει η πρόταση για εννεαμελές όργανο θα χρειαστεί μία μικρότερη επιτροπή για να συντονίζει τους εννέα. Είναι προφανές ότι από την αρχή ο κ. Σαμαράς είχε προκρίνει τον ανασχηματισμό για τον Ιούνιο και δεν μπορεί να τον κάνει υπό την πίεση των δύο κυβερνητικών του εταίρων. Θα κερδίσει χρόνο δια της διολισθήσεων και των συζητήσεων.
Πηγή : protothema.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου