Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 4:17 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...

 

...ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ...
Με ένα μείγμα χλευασμού και αδιαφορίας υποδέχεται ο γερμανικός Τύπος τις επικρίσεις του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος σε βάρος της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, την οποία κατηγορούν ότι ασκεί μια «εγωιστική»...
πολιτική στην Ευρώπη.
«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα που κυβερνά στη Γαλλία έκανε μια τρομερή ανακάλυψη: η Γερμανία είναι ένοχη για όλα», σαρκάζει η οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ" χαρακτηρίζοντας «φτωχό και στερούμενο φιλοδοξίας» το σχέδιο κειμένου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο η Μέρκελ χαρακτηρίζεται «καγκελάριος της λιτότητας».
Για την εφημερίδα "Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ", η γαλλική κυβέρνηση πληρώνει κυρίως την απώλεια της επιρροής της στην Ευρώπη. «Οι σοσιαλιστές υπόσχονταν πριν από λίγο καιρό να δείξουν το δρόμο στην Ευρώπη. Ένα χρόνο αφού κατέκτησαν το (προεδρικό) Μέγαρο των Ηλυσίων, αυτό ακούγεται σαν ένα αστείο» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως αν η Γερμανία «συγκεντρώνει πάνω της τη δυσαρέσκεια των εταίρων της (αυτό συμβαίνει επειδή), κρατάει μόνη της τα ηνία».
Για την κεντροαριστερή "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ", οι επιθέσεις εναντίον της καγκελαρίου εξηγούνται από το γεγονός ότι σε πέντε μήνες θα διεξαχθούν οι γερμανικές εκλογές. «Στις 22 Σεπτεμβρίου (η ημερομηνία των εκλογών) οι Γερμανοί δεν θα ψηφίσουν μόνο για τη σύνθεση του επόμενου κοινοβουλίου, αλλά επίσης για την τύχη αριθμού άλλων χωρών. Γι' αυτό η Ευρώπη θέλει να αναμιχθεί στη γερμανική προεκλογική εκστρατεία» αναφέρει η εφημερίδα περιμένοντας τον πολλαπλασιασμό των «μονοκόμματων» επιθέσεων σε βάρος της Καγκελαρίου.
Πρόκειται για βλακώδεις επιθέσεις που πολιτικά «θα βοηθήσουν την Μέρκελ (επειδή) οι Γερμανοί είναι στη μεγάλη πλειονότητά τους επιφυλακτικοί έναντι των σχεδίων αρωγής και επιδοκιμάζουν την πολιτική της καγκελαρίου», υπενθυμίζει η βαυαρική εφημερίδα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου