Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΛΕΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 3:03 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΛΕΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ...

 

"Δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις και ζητήσαμε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να δώσει εντολή για την διενέργεια έρευνας σε όλη τη Συρία...
για να δούμε τί συνέβη.
Και αυτό που είναι ενδεικτικό, είναι ότι η Συρία αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο ερευνητών στο έδαφός της", πρόσθεσε ο υπουργός.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι το συριακό καθεστώς είχε πιθανώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, υπογραμμίζοντας ωστόσο οι πληροφορίες τους δεν ήταν επαρκείς για να έχουν τη βεβαιότητα αυτή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για "περιορισμένες αποδείξεις" οι οποίες "αυξάνονται" για τη χρήση αυτή. Η Γαλλία κράτησε αποστάσεις από τις αμερικανικές και τις βρετανικές θέσεις.

"Πραγματοποιούμε με δικά μας μέσα μια ολόκληρη σειρά ερευνών και είναι αλήθεια -ταυτόχρονα ο Ομπάμα το δήλωσε, ο Ολάντ το δήλωσε αλλά και οι Ρώσοι- ότι αν ήμασταν βέβαιοι πως έχει γίνει χρήση χημικών όπλων στη Συρία, από εκείνη η τη στιγμή, θα άλλαζαν πολλά πράγματα", είπε ο Φαμπιούς.

Στην ερώτηση: "Θα αφήνατε τον Μπασάρ αλ Ασαντ, τον Σύρο πρόεδρο, να ρίξει αέρια στον λαό του;" ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας απάντησε: "ακριβώς, (...) αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες τις οποίες μόλις επικαλέστηκα εξετάζουν επισταμένως το θέμα".

Αναμένοντας μια απάντηση του καθεστώτος στο νέο αίτημα του ΟΗΕ για "απρόσκοπτη" πρόσβασή τους στη Συρία, οι ερευνητές άρχισαν να συγκεντρώνουν ενδείξεις εκτός Συρίας, δείγματα και μαρτυρίες.

Όταν ρωτήθηκε για μια ενδεχόμενη άρση του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων που προορίζονται για τη Συρία, ο Φαμπιούς είπε ότι "το αρνητικό ή σε κάθε περίπτωση το αβέβαιο, είναι ότι ο συνασπισμός των ανταρτών δεν είναι τόσο ενωμένος όσο θα ήταν επιθυμητό".

Σε συνέντευξη στην επιθεώρηση Jeune Afrique, ο Φαμπιούς δήλωσε ότι "λυπήθηκε" για την παραίτηση του Μοάζ αλ-Χατίμπ από την προεδρία του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συνασπισμού.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου