Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 4:44 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη, διμερές πρόγραμμα για την τόνωση των επενδύσεων στην Ισπανία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου...
οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει τη συνάντηση που θα έχει με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος για να αναγγείλει το επενδυτικό πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει γίνει γνωστές ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

 

Το πρόγραμμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο και για άλλες χώρες που οι οικονομίες τους έχουν πληγεί, δήλωσε, πάντως, ο Γερμανός υπουργός.

 

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα που ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι επιδιώκει την επιμήκυνση κατά δύο έτη του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανακοίνωση του Σόιμπλε αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η κυβέρνηση Μέρκελ προσαρμόζει τη στάση της έναντι της κρίσης. «Πρέπει να αντιδράς στις οικονομικές εξελίξεις - αυτό κάνουμε στη Γερμανία. Δεν είμαστε γραφειοκρατικοί, δεν είμαστε χαζοί», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε μέλη του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), του οποίου ηγείται η κυρία Μέρκελ.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου