Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 2:35 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

 

Σχέδιο ιδιωτικοποίησης φορέων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, με στόχο την κατάργηση θέσεων. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, το καθεστώς θα αφορά ...
σε δομές των δήμων όπως π.χ. το “Βοήθεια στο Σπίτι” ή τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τα οποία θα τρέχουν ιδιώτες από το 2014.

Παράλληλα με την κατάργηση άλλων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), θα προκύψουν περίπου 7.000 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου οι οποίοι θα πάψουν να εργάζονται στο Δημόσιο.
Ο αριθμός αυτός θα προκύψει από τέσσερις βασικές κατηγορίες:

Από επίορκους για τους οποίους έχουν εκδοθεί αποφάσεις οριστικής παύσης
Από τα ΝΠΙΔ που θα καταργηθούν
Από όσους επέλεξαν την εθελουσία έξοδο
Από εκείνους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα κριθούν ανεπαρκείς στο πλαίσιο αξιολόγησης

Την ίδια στιγμή σε προστατευμένο καθεστώς από τις απολύσεις θα τεθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι ενώ εκτός Δημοσίου μετά από αξιολόγηση θα τεθούν: οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ ή νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών. Οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου θα απολύονται αυτομάτως με την κατάργηση του νομικού προσώπου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν άμεσα και από τους οποίους αναμένεται να απολυθούν περίπου 1.800 εργαζόμενοι.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου