Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

FW: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, April 26, 2013 2:24 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ...

 

Νέα σύγκρουση στο κυβερνητικό στρατόπεδο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται στο παρασκήνιο και γύρω από το περίφημο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το ΠΑΣΟΚ να απειλεί ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα το καταψηφίσει εάν επιχειρηθεί να ενταχθούν σε αυτό ρυθμίσεις άσχετες με το κύριο αντικείμενο και με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθούν γαλάζιες κομματικές σκοπιμότητες...

Αφορμή για τη νέα κρίση είναι η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη με την οποία θα παρακάμπτεται ο νόμος για τις εκλογές στα σωματεία των αστυνομικών, που προβλέπει την απλή αναλογική και ότι η κάθε πρωτοβάθμια οργάνωση θα αντιστοιχεί στα όρια της αστυνομικής διεύθυνσης. 

 

Ο νόμος έχει εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα πλην της Αττικής, όπου η πίεση των δεξιών και ακροδεξιών συνδικαλιστών προς την ΝΔ είναι μεγάλη. Η Ιπποκράτους θεωρεί ότι η ηγεσία της ΝΔ θέλει να εξυπηρετήσει έτσι τους ακροδεξιούς και δεξιούς συνδικαλιστές στο αστυνομικό σώμα, ειδικά στην Αττική και αντιδρά έντονα, καθώς ο ισχύον νόμος ψηφίστηκε προ διετίας από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και θεωρήθηκε μεγάλη κατάκτηση.

 

Το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη λογική, με την οποία εκβιάζονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης, που καλούνται, υπό την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης, να ψηφίσουν ρυθμίσεις άσχετες με τη συμφωνία με την τρόικα και οι οποίες εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο του ενός άρθρου. «Ποντάρουν στο γεγονός ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν τη συμφωνία με την τρόικα και στο νομοσχέδιο βάζουν ό,τι θέλουν, σαν να σκέφτονται ‘‘βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε, έξι’’» λένε χαρακτηριστικά στην Ιπποκράτους και προειδοποιούν ότι εάν το Μαξίμου δεν αλλάξει τακτική στο συγκεκριμένο θέμα με τους αστυνομικούς, τότε η κρίση θα φτάσει στα άκρα.

Πηγή : protothema.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου