Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

FW: Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, April 26, 2013 6:02 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...

 

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε ενθάρρυνε τη Σερβία να συνεχίσει στην κατεύθυνση των θαρραλέων αποφάσεων και του οράματος...
της πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Φούλε, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδια για την Ένταξη στην ΕΕ, Σούζανα Γκρούμπιεσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβαν Μρκιτς.

 

 

 

"Ήρθα να σας συγχαρώ γι αυτό που επιτύχατε το τελευταίο διάστημα,στην πορεία προς την ΕΕ να εκφράσω στήριξη και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσει τις θαρραλέες αποφάσεις, την προσήλωση και το όραμα στην πορεία αυτή" δήλωσε ο κ. Φούλε.  

 

 

 

"Ήρθα στη Σερβία μία εβδομάδα μετά την επίτευξη της συμφωνίας Βελιγραδίου - Πρίστινας και λίγες μέρες μετά τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των διαπραγματεύσεων Σερβίας και ΕΕ".

 

 

 

Η επίσκεψή μου αντανακλά το νέο επίπεδο δέσμευσης της ΕΕ με τη Σερβία, είπε ο κ. Φούλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον κ. Ντάτσιτς.

 

 

 

Ο κ. Φούλε είπε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκονται τα επόμενα βήματα της Σερβίας στην πορεία προς την ΕΕ, όπως η υλοποίηση των συμφωνιών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και η μάχη κατά της διαφθοράς.

 

 

 

Ο Επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος στην αρχή της συνέντευξης μίλησε στους δημοσιογράφους στη σερβική γλώσσα, είπε ότι οι μέρες αυτές είναι σημαντικές για τη Σερβία και τους πολίτες.

 

 

 

Ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της χώρας και εξέφρασε ικανοποίηση που έχει τη δυνατότητα να είναι μέρος γραφής της νέας ιστορίας της Σερβίας.

 

 

 

Ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Σερβία έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την ΕΕ και ότι στην πορεία αυτή η χώρα κινείται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα, επειδή όλη χώρα δικαιολογημένα αναμένει θετική απόφαση όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

 

 

 

"Αν είχαμε απορρίψει αυτό για το οποίο συζητούσαμε στις Βρυξέλλες, ποιος ξέρει πόσο μακριά θα ήμασταν από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες" τόνισε ο κ. Ντάτσιτς και πρόσθεσε ότι η Σερβία δεν θεώρησε ποτέ την ΕΕ ως άλλη πλευρά, αλλά ως εταίρο.

 

 

 

"Είναι καιρός η Σερβία να ζήσει όπως κάθε κανονική χώρα και να καλύψει το χαμένο χρόνο" υπογράμμισε.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου