Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

FW: ''ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2014''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, April 26, 2013 5:28 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2014''...

 

...Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013, ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ...
 Η ομαλοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών υποδηλώνει ότι η ΕΚΤ ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων OMT, τονίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος...
Όπως αναφέρει ο κ. Προβόπουλος, δεδομένου ότι στους τελευταίους μήνες είχαν μια μορφή σταθεροποίησης, ομαλοποίησης, «ίσως να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ».

«Είναι καλό το ότι έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε με αυτό, απλώς και μόνο στην περίπτωση που θα χρειαζόταν» είπε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στο πρακτορείο.

Το Bloomberg σχολιάζει ότι οι δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη που συνεχώς αναπτύσσεται μεταξύ των αξιωματούχων ότι η νηνεμία που επικρατεί στην αγορά και που οφείλεται στη στήριξη από την ΕΚΤ με το ΟΜΤ που ανακοινώθηκε το περασμένο έτος, μπορεί να αντέξει.

«Παρά την πολιτική  κρίση στην Ιταλία και τη χαοτική διάσωση στην Κύπρο αυτή τη χρονιά οι αποδόσεις του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010 αυτή την εβδομάδα» αναφέρει το πρακτορείο.

Ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι η οικονομία της Ελλάδας θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα μέσα του 2014.

«Νομίζω ότι τα χειρότερα της κρίσης χρέους είναι πίσω μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις αδυναμίες ή ότι ο δρόμος μπροστά μας δεν θα έχει αναταράξεις. Όμως πιστεύω πως τα χειρότερα πέρασαν», τόνισε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Όπως ανέφερε, οι πιο σταθερές συνθήκες βοηθούν τη χώρα να κάνει «καλή πρόοδο» προς την εκ νέου εξισορρόπηση της οικονομίας της, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και δύο διεθνείς διασώσεις.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, σίγουρα το 2014 και ίσως νωρίτερα, θα δούμε την οικονομία να ανακάμπτει. Μπορούμε να αναμένουμε κάποια θετικά σημάδια, ακόμη και νωρίτερα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί έως και 4,5% φέτος, σημειώνοντας ήπια ανάπτυξη το 2014.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι η εικόνα δεν κινδυνεύει από τη διάσωση της Κύπρου τον περασμένο μήνα, κατά την οποία το κοινοβούλιο της χώρας απέρριψε το αρχικό σχέδιο της Ε.Ε. πριν εφαρμόσει μία αναπροσαρμοσμένη εκδοχή του ίδιου σχεδίου, μία εβδομάδα αργότερα.

Το προηγούμενο της επιβολής φόρου στις καταθέσεις προκάλεσε ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετάδοσης στην Ελλάδα μέσω του τραπεζικού συστήματος, είπε ο κ. Προβόπουλος στο Bloomberg.

Τέλος, σε ότι αφορά τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, ο Γ. Προβόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα «δεν είχε άλλη επιλογή, αν ληφθούν υπ όψη οι βαθιές αρχικές οικονομικές ανισορροπίες».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου