Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

FW: ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΚΑΠΡΙΛΕΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, April 26, 2013 3:32 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΚΑΠΡΙΛΕΣ...

 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 14ης Απριλίου, στις οποίες νικητής αναδείχτηκε ...
ο Νίκολας Μαδούρο, με μικρή διαφορά.

 

 

«Το επόμενο βήμα είναι η αμφισβήτηση. Θα αμφισβητήσουμε τις εκλογές με όλες τις βάσιμες αποδείξεις, με όλα τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Globovision ο Καπρίλες που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έκλεψε» την προεδρική εκλογή.

 

 

 

Τόνισε ακόμη ότι η διαδικασία αυτή πιθανώς να οδηγήσει σε νέες εκλογές. Ο Καπρίλες, που κατήγγειλε νοθεία στην εκλογική διαδικασία και είπε ότι θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα μετά την νέα καταμέτρηση των ψήφων, είχε δώσει την Τετάρτη προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στο εθνικό εκλογικό συμβούλιο να ανακοινώσει την έναρξη του ελέγχου αυτού.

 

 

 

«Δεν θα αποποιηθούμε των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος. Το επόμενο στάδιο θα είναι να αμφισβητήσουμε επίσημα το αποτέλεσμα των εκλογών ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, παρότι δεν αναμένουμε μια ευνοϊκή απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ένα πραγματικό ανώτατο δικαστήριο», δήλωσε ο Καπρίλες ο οποίος δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην χώρα απέναντι στην κυβέρνηση.

 

 

 

«Αργά ή γρήγορα, η χώρα μας θα έχει νέες εκλογές», δήλωσε ο Καπρίλες που έχασε από τον Μαντούρο, τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες, με διαφορά μόλις 1,8%%. Ο Καπρίλες επανέλαβε χθες ότι η νοθεία που έγινε στις προεδρικές εκλογές μπορεί να αποκαλυφθεί κατά τον έλεγχο αυτό. Σύμφωνα με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, σε αυτή την εκλογική διαδικασία ψήφισαν οι πεθαμένοι και ορισμένοι εκλογείς πολλές φορές. Σύμφωνα με την εθνική εκλογική επιτροπή, με ένα ποσοστό συμμετοχής 79%, ο Μαντούρο έλαβε ποσοστό 50,75%έναντι 48,97% του κυβερνήτη Καπρίλες, μια διαφορά μόλις 265.000 ψήφων, η μικρότερη, μετά την άνοδο στην εξουσία του Τσάβες στα τέλη του 1998.

 

 

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundo, ο Καπρίλες είχε δηλώσει ότι ο έλεγχος των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών θα αποκαλύψει τη νοθεία που θα καταστήσει αναγκαία την νέα προσφυγή στις κάλπες, εκεί όπου η νοθεία θα διαπιστωθεί. Η εκλογική επιτροπή είχε δεχτεί στις 19 Απριλίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του Μαντούρο, να καταμετρήσει εκ νέου το 46% των εναπομεινάντων ψηφοδελτίων, 54% μεταξύ αυτών έχουν ήδη καταμετρηθεί μετά την αμφισβήτηση από τον Καπρίλες των αποτελεσμάτων.

 

 

 

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Σάντρα Ομπλίτας είχε προειδοποιήσει ότι η εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων δεν θα ακυρώσει "με κανένα τρόπο" τα αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον Μαντούρο.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου