Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

FW: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ''ΣΚΟΥΠΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, April 29, 2013 5:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ''ΣΚΟΥΠΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ;

 

Για μαζική «εκκαθάριση αστέγων» στο Ρίο της Βραζιλίας λόγω του Μουντιάλ κάνει λόγο η ισπανική El Pais. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως τους τελευταίους 15 μήνες έχουν δολοφονηθεί 195 άστεγοι. Σοκ προκαλέι η πληροφορία ότι ...
κάποιους μάλιστα τους έκαψαν ζωντανούς.
Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, γίνεται «κοινωνική εκκαθάριση», ώστε οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, να φαίνονται πιο καθαρές και ασφαλείς. Την ίδια στιγμή, οι οργανώσεις ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Την ανησυχία τους για το θέμα εξέφρασαν το Εθνικό Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας της Βραζιλίας και η ένωση δικαστικών λειτουργών, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Προεδρίας, Ζιλμπέρτο Καρβάλιο.

Η ανθρωπιστική κρίση στην χώρα πάντως δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς στην χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με βραζιλιάνικες εφημερίδες, όταν οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της χώρας, καθώς η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, συνεργεία του δήμου μάζεψαν την τελευταία στιγμή απ΄οτους δρόμους τους άστεγους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου