Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

FW: ΑΠΟ "ΚΟΣΚΙΝΟ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, August 31, 2012 12:13 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΠΟ "ΚΟΣΚΙΝΟ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ

 

Ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρύτανη του ιδρύματος και πρόεδρο του...
Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως περιουσίας του ιδρύματος, Γ. Μυλόπουλο.
«Ζήτησα από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του ιδρύματος που ήδη διεξάγεται τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε: «Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».
Ανακρίβειες
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος με αντιπροσωπία του ιδρύματος παρουσίασαν στον υπουργό Παιδείας αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, χαρακτηρίζοντας ως αναληθή και ανακριβή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οικονομικό σκάνδαλο στο ίδρυμα.
Ωστόσο, «άδειασε» χθες για μία ακόμη φορά τον πρύτανη ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας και πρώην αντιπρύτανης Οικονομικών, καθηγητής Α. Γιαννακουδάκης, επισημαίνοντας σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του πως οι δαπάνες για το 2011 της εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου είναι υπερβολικές.
Εταιρεία
Ο κ. Γιαννακουδάκης τόνισε ότι «απ' αυτό τον μήνα τον Αύγουστο η εταιρεία αξιοποίησης πλέον δεν έχει κεφάλαια και όσα έχει είναι δεσμευμένα για όσες υποχρεώσεις έχει αναλάβει. Τι θα κάνει από εδώ και πέρα; Του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα συζητάμε για εταιρεία αξιοποίησης ή θα μιλάμε για μία μικρή υπηρεσία, η οποία θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τα κυλικεία».
«Η Σύγκλητος δεν ελέγχεται. Αυτό άλλαζε με το νόμο Διαμαντοπούλου και γι' αυτό έγινε ο καυγάς. Για να συμπληρώσουν οι συγκεκριμένες πρυτανικές αρχές τη θητεία τους. Ο καυγάς ήταν για το πάπλωμα. Δεν ήταν για τις αλλαγές» σημείωσε ακόμη ο κ. Γιαννακουδάκης.
Ο πρώην αντιπρύτανης εκφράζει επιπλέον ευθέως επιφυλάξεις για τον τρόπο διαχείρισης των κυλικείων -αυτών που ανήκουν στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου