Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

FW: ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΟΠΥΥ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, August 30, 2012 12:32 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΟΠΥΥ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

 

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών, οι οποίοι από το Σάββατο «κόβουν» την πίστωση στον Οργανισμό. Η απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει κατά προτεραιότητα τους φαρμακοποιούς που δεν...
απεργούν, έριξε λάδι στη φωτιά, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής να κάνει λόγο για «για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας».
Αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να μην υιοθετεί την απόφαση αυτή ενώ πρόσφατα και ο ίδιος ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε δηλώσει ότι δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται. Στελέχη μάλιστα του υπουργείου ανέφεραν χθες ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ δεν θα εφαρμοστεί.
Από την πλευρά του πάντως ο ΦΣΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «βρέθηκαν ξαφνικά χρήματα για μια τέτοια επαίσχυντη πράξη και δεν βρίσκονται χρήματα για να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς; Αν δηλαδή συνεννοηθούμε όλοι οι φαρμακοποιοί να χορηγήσουμε φάρμακα, υπάρχουν τα χρήματα να τους πληρωθούμε όλοι; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν στον ΕΟΠΥΥ;».
Ο ΦΣΑ υποστηρίζει ότι κανένας φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση, και καλεί «για μία ακόμη φορά πολιτεία και ΕΟΠΥΥ να επιδείξουν συνέπεια στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους, να αποσύρουν την απαράδεκτη πρόταση για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού».
Στο μεταξύ, χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία-καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ και ζητά εξηγήσεις σχετικά: με τον προϋπολογισμό του, την απευθείας χρηματοδότηση, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω κλήσης την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον διοικητή, έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου