Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

FW: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ : "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ... ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ"

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, August 30, 2012 1:23 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ : "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ... ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ"

 

Γράφει ο "Πεταμένος Συμβασιούχος"
Αν είναι το να γίνει Λίφτιγκ σαν των γηρασμένων παρουσιαστριών ειδήσεων, δηλαδή να παραμείνει το ίδιο παρωχημένο και εταιρικά διεφθαρμένο εσωτερικό δίκτυο εντός ενός τραβηγμένου εξωτερικού περιβλήματος, τότε μάταια...
έξοδα και κόπος. Στην θητεία μου στην ΕΡΤ βρήκα αρκετό καλό κόσμο με ήθος, ποιότητα, γνώση και εμπειρία. Είναι όμως μειοψηφία.
Η πλειοψηφία είναι δημοσιοπαλληλικά θωκευμένη σε ένα δίκτυο βολέματος μεγιστοποιημένης αδιαφορίας και περιορισμένων γνώσεων γύρω από την έννοια "σύγχρονα ΜΜΕ".
Το κύριο μέλημα αυτής της πλειοψηφίας είναι η διατήρηση των υπαρχόντων ισορροπιών.
Ειδικά των συντεχνιακών που μοιράζουν τα εκάστοτε διαθέσιμα αυγά αλληλογλυφώμενοι.
Προς θεού, καμμία αλλαγή που θα σημαίνει διαφορετική ή περισσότερη δουλειά!
Το αποδείξανε αδιαφορώντας επιδεικτικά στην σφαγή ενός κατά τεκμήριο αποδοτικού και παραγωγικού κομματιού του εργατικού δυναμικού, των συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων ένεκα μη πειράγματος επ'ουδενί αυτής της ισορροπίας: "Σφάξτε αυτούς και αφήστε μας εμάς στην βολεμένη ησυχία μας".
Δεν είναι τυχαία η ουσιαστική εκμηδένιση του όποιου φρέσκου προγράμματος με το που πετάχτηκαν οι συμβασιούχοι: Αυτοί παρήγαγαν αυτό το πρόγραμμα. Και δεν μιλάω για τις λίγες δακτυλοδεικτούμενες γλοιώδης χρυσές συμβάσεις ανθρώπων που δεν δούλευαν.
Τώρα οι παλαιοί, και να θέλουν απλά δεν μπορούν - έχουν μείνει στην τηλεόραση του '80 όταν και προσελήφθησαν. Χρειάστηκε η περιορισμένη πρόσληψη της νεώτερης φουρνιάς χρονικά περιορισμένων συμβασιούχων για να κινηθεί λίγο και πάλι αυτή η σκουριασμένη μηχανή.

Μόνο με εσωτερικές κατεδαφίσεις και αναδιοργανώσεις και τις παρελκυόμενες κραυγές των θιγόμενων υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει και πάλι το μαγαζί.
Ειδάλλως, τώρα που έχει και υποθετικά "κέρδη", η εύκολη λύση των υπερκοστολογημένων έσω-εξωτερικών παραγωγών με αυτά τα χρήματα μας, θα προκριθεί ως η νέα συνταγή για να μην πειραχτεί αυτός ο μηχανισμός που κατεβάζει διακόπτες σαν να είναι δικοί του.
Αν σκεφτούμε και την πίεση των εξωτερικών πεινασμένων εταιριών παραγωγής είναι εύκολο να ματέψετε τι θα προτιμήσει η νέα διοίκηση με την ιδιωτική της πορεία στον ιδιωτικό τομέα.
Ως τηλεθεατής-πελάτης θέλω να τονίσω ότι επί της αρχής, αποτελεί αθλιότητα η ύπαρξη διαφημίσεων και μάλιστα κακής ποιότητας σε δημόσιο καλοπληρωμένο συνδρομοτικό κανάλι. Η κάθε Νόβα μπορεί να κάνει ότι θέλει με τμήματα μάρκετιγκ - η Δημόσια Τηλεόραση που εγώ πληρώνω με το ζόρι δεν έχει κανένα δικαίωμα να πληρώνει στην πλάτη μου μεγαλοσυμβασιούχους μαρκετίστες.
Με στενοχώρια για το συνεχιζόμενα εκπτούμενο δημόσιο μαγαζί παραγωγής πολιτισμού,
"Πεταμένος Συμβασιούχος".

Υ.Γ. : Όταν ξεκίνησαν οι δίκες συμαβσιούχων έναντι ΕΡΤ, στις αρχικές δίκες δημοσιογράφων ήταν γεμάτο το ακροατήριο με συμβασιούχους συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων για πίεση στην Έδρα. Όταν μετά υπήρξαν δίκες μη δημοσιογράφων συμβασιούχων, κανείς δημοσιογράφος δεν ήταν στο ακροατήριο.
Έτσι νοείται η αλληλεγγύη.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου