Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

FW: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, August 30, 2012 8:43 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

 

Τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα ξεκινήσει η κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση του ετήσιου ισολογισμού του πιστωτικού ιδρύματος που αφορά την οικονομική χρήση του 2011, η οποία θα γίνει αύριο, οπότε...
λήγει και η τελευταία παράταση που του είχε δοθεί για τη δημοσίευση.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στη Βουλή, το Τ.Τ. έχει λάβει τέσσερις παρατάσεις για τη δημοσίευση του ισολογισμού του 2011 και «κρίθηκε ότι δεν πρέπει να δοθεί άλλη παράταση, αφού τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν κρίνει την τράπεζα ως μη βιώσιμη».
Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο για το Τ.Τ. είναι ο διαχωρισμός του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και η πώληση του υγιούς τμήματός του. Το χρονοδιάγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ., προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού του 2011, θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την «καλή» τράπεζα. Οι μνηστήρες θα αναζητηθούν από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που έχουν κριθεί από την ΤτΕ βιώσιμες, ωστόσο το προβάδισμα θα έχουν οι τράπεζες Εθνική και Eurobank οι οποίες κατέχουν από 6% του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ. Η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι η χώρα να λάβει τη νέα δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ από τους πιστωτές μας, δηλαδή τον Οκτώβριο, στην οποία περιλαμβάνονται και τα περίπου 24 δισ. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα με πηγές, ο ετήσιος ισολογισμός του 2011 του Τ.Τ., θα παρουσιάζει ζημίες ύψους περί τα 3,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα οδηγήσει σε αρνητικά ίδια κεφάλαια περί τα 2,8 δισ. ευρώ. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα αναστείλει τη λειτουργία του, βάσει του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών, που προβλέπει εξάμηνο χρονικό περιθώριο για να επανέλθουν τα κεφάλαια της εταιρείας στα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα. Εν προκειμένω, για το Τ.Τ., θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία πώλησής του από το ελληνικό δημόσιο το οποίο κατέχει ευθέως το 34,5% του μετοχικού του κεφαλαίου και άλλο ένα 10% μέσω των ΕΛΤΑ. Συνεπώς, θα είναι υπεραρκετό το χρονικό διάστημα που δίνεται.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου