Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

FW: ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, August 31, 2012 9:06 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Νέο λουκέτο για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στους δήμους αποφάσισαν οι δήμαρχοι στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ προειδοποιούν για ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, οριοθετώντας τες από το...
κλείσιμο των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι τις παραιτήσεις τους, αφού όπως λένε βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών.
Κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου διατυπώθηκαν και αντίθετες απόψεις, καθώς ορισμένοι αιρετοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο των δήμων, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν έπεισε τους δημάρχους, οι οποίοι αποφάσισαν να «παραμείνει ανοιχτό το συνέδριό» τους, ώστε ανά πάσα στιγμή να έχουν τη δυνατότητα επανεκτιμώντας τα δεδομένα να καθορίζουν τη στάση τους.
Για τους δημάρχους παραμένει ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων. Εθεσαν μάλιστα και τέσσερις κόκκινες γραμμές, η τήρηση των οποίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δήμοι. Αυτές είναι, η απόδοση:
1 των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού
2 των 380 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό
3 της τέταρτης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκατομμυρίων ευρώ
4 των κονδυλίων από τον Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.
Το κράτος πρέπει να εμπιστευθεί και να προστατεύσει την Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός στη δική του παρέμβαση, υπογραμμίζοντας πως «η Αυτοδιοίκηση ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, με θυσίες, με περικοπές, με δραστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Στυλιανίδης, επικαλούμενος τα δημοσιονομικά μεγέθη, ουσιαστικά έκλεισε το παράθυρο για την ενδεχόμενη απόδοση στους δήμους των 300 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου