Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

FW: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Friday, August 31, 2012 9:34 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

 

Ρεπορτάζ : Μαρία Ψαρά
(από το Έθνος)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν σήμερα οι συνδικαλιστές των ενστόλων που αντιδρούν στις περικοπές των μισθολογίων των Σωμάτων Ασφαλείας. Χθες σε υψηλούς τόνους, οι πρόεδροι των...
συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν δεκαήμερο κινητοποιήσεων, καλώντας τους κυβερνώντες να «εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αντί να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων».
Στο μενού των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας συμπεριλαμβάνεται και πανελλαδική κινητοποίηση ενστόλων την επόμενη Πέμπτη, ενώ η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΘ.
«Τα μηνύματα που δεχόμαστε από τους συναδέλφους μας είναι ότι οποιαδήποτε περικοπή θα τους ακινητοποιήσει, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό», δηλώνει στο «Εθνος» ο Αντώνης Ζαχαριουδάκης, αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). «Οι περικοπές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στο βιοτικό επίπεδο, αλλά και στην ίδια την υπηρεσιακή απόδοση των ενστόλων, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας και των συμπολιτών μας».
Το βασικό αίτημα των συνδικαλιστών είναι να μη γίνουν περαιτέρω περικοπές στο μισθολόγιό τους. Για τον λόγο αυτόν, επιδιώκουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ακόμη και με την τρόικα. Στο ίδιο πλαίσιο, επιδίωξή τους αποτελεί να συνταχθεί «μισθολόγιο ενστόλων», αφού η κατάταξή τους στα «ειδικά μισθολόγια» δημιουργεί εντυπώσεις για ειδικά προνόμια. «Ενας συνάδελφος με πέντε χρόνια υπηρεσία ως αστυφύλακας έχει καθαρές αποδοχές της τάξης των 690 ευρώ. Ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την υπηρεσία του στα 30 χρόνια, οι αποδοχές του δεν ξεπερνούν τα 1.510 ευρώ», εξηγεί ο Αντώνης Ζαχαριουδάκης. «Αυτό είναι το ?ειδικό? μισθολόγιο που λαμβάνουν οι άνθρωποι στους οποίους βασίζεται η ασφάλεια του πολίτη».
Υπερεργασία
Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων συνδικαλιστών, που εκπροσωπούν τους πυροσβέστες και το Λιμενικό. «Ούτε ευρώ λιγότερο δεν περισσεύει πλέον από τον πυροσβέστη», λέει στο «Εθνος» ο Γ. Σταμούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. «Η συνεισφορά του στο Μνημόνιο είναι όλες αυτές οι απλήρωτες και εκβιαζόμενες ώρες υπεργασίας που προσφέρει, αλλά και οι ζωές των συναδέλφων που χάνονται στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά συνδικαλιστών της ΠΟΑΣΥ σε δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Παπαγιαννόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες, ο αρχηγός είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε περικοπή στη λειτουργία της Αστυνομίας. «Τούτο, όπως λέει, ο ίδιος το έχει καταστήσει σαφές κατά τη συνάντηση της αστυνομικής ηγεσίας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική είναι η φράση του "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"», καταλήγει η ανακοίνωση. Στελέχη του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι υπουργός και αρχηγός κινούνται στο ίδιο πνεύμα, σε σχέση με τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε ο Νίκος Δένδιας.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου