Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

FW: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, August 30, 2012 10:11 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ

 

Τη δημιουργία ενός Σώματος, το οποίο θα συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες των συναρμόδιων σήμερα υπηρεσιών για την πάταξη του παρεμπορίου, πρότεινε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος...
Μίχαλος, σε επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης.

«Η διασπορά των αρμοδιοτήτων δίωξης παραεμπορίου και η απουσία ενός κεντρικού ενιαίου φορέα για την υλοποίηση του σχετικού έργου, δημιουργούν επικαλύψεις, καθιστώντας το σχετικό έργο, στην ουσία, αναποτελεσματικό», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος.

Παραθέτει μάλιστα στοιχεία σχετικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία, ο τζίρος του παρεμπορίου ανέρχεται στα 25 δισ. ευρώ, η φοροδιαφυγή, από αυτό, στα 8 δισ. ευρώ και η χώρα συγκαταλέγεται στις δέκα πρώτες χώρες της Ε.Ε. στη διακίνηση – διάθεση παραποιημένων προϊόντων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ εκτιμά ακόμη ότι «το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε, και πάλι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες - μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 23/08/2012, με τους αρμόδιους φορείς και θέμα την καταστολή του παραεμπορίου».

Όπως εξηγεί, το ζητούμενο για την αποτελεσματική πάταξη του παραεμπορίου «δεν είναι η δημιουργία απλά ενός συντονιστικού οργάνου των διάσπαρτων υπηρεσιών που εμπλέκονται στη σχετική αρμοδιότητα αλλά η ύπαρξη ενός νέου οργάνου που θα έχει εξ ολοκλήρου την αρμοδιότητα και την ευθύνη για να φέρει σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου