Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

FW: META TON ΣΑΛΟ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ

 

 

Feed: 11fim
Posted on: Thursday, August 30, 2012 11:53 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: META TON ΣΑΛΟ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ

 

Σάλο προκάλεσε η δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για επιβολή Τέλους Ακινησίας στα Ι.Χ. που έχουν ή πρόκειται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας. Το αποτέλεσμα ήταν...
αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διέψευδε τα σενάρια ότι πρόκειται να επιβληθεί Τέλος Ακινησίας στα Ι.Χ. Ωστόσο, πέρα από την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε στα μέσα ενημέρωσης για την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου, δριμεία κριτική άσκησε και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στη Βουλή καταθέτοντας μάλιστα και επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης τονίζοντας πως η κυβέρνηση «οφείλει να αποτρέψει μια οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία, αφού το σχεδιαζόμενο "Τέλος Ακινησίας οχημάτων" θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη "χαράτσι" επιβαρύνοντας αποκλειστικά και μόνο τα ασθενέστερα ελληνικά νοικοκυριά».
Μάλιστα συνέστησε στο υπουργείο Οικονομικών «να αναζητήσει κάποιον άλλο τρόπο κάλυψης της ανωτέρω υστέρησης δημοσίων εσόδων, γιατί είναι προφανέστατο αλλά και αυτονόητο, ότι όταν ένας πολίτης φθάνει στο σημείο να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, αυτό αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη ότι βρίσκεται σε πλήρη και αντικειμενική οικονομική αδυναμία». Βέβαια για τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας που έχουν οδηγήσει χιλιάδες Ι.Χ. σε ακινησία δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από κανένα βουλευτή τα οποία επίσης η κυβέρνηση εξετάζει να τα αναμορφώσει καταργώντας τα «μηδενικά» Τέλη Κυκλοφορίας! Οσον αφορά στα τεκμήρια στα Ι.Χ. εξετάζεται να μειωθούν αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το περίπου 1,5 εκατ. ανέργους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου