Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

FW: ''ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 09, 2013 10:00 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ''...

 

Την ανάγκη οι προτροπές του προέδρου Ομπάμα κατά της λιτότητας να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι...
στην πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά στην ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο.
Όπως επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κατά των πολιτικών λιτότητας επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα μας, αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.
Το ζητούμενο όμως, τονίζει, είναι «οι προτροπές του προέδρου των ΗΠΑ να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο, μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές φωνές της Ευρώπης,  απέναντι στις βαθιά συντηρητικές επιλογές της κυρίας Μέρκελ, που βαθαίνουν την ύφεση και ενισχύουν την ανεργία».
«Μόνο αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδυαστεί με πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης, θα καταφέρει η χώρα μας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Απομένει, συνεπώς, να δούμε το ουσιαστικό περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της Αγ. Κωνσταντίνου.
Επιπρόσθετα, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου