Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

FW: ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 3:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ...

 

Την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2013 αναθεώρησε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, εκτιμώντας εφεξής μεταξύ του -0,1% και του +0,1% την μεταβολή του ΑΕΠ της χώρας...

Η γαλλική κυβέρνηση προέβλεπε μέχρι σήμερα μια μέτρια ανάπτυξη της τάξης του 0,1% της γαλλικής οικονομίας, η οποία είχε ήδη αξιολογηθεί ομόφωνα από τους οικονομολόγους ως ανεπαρκής σε μεγάλο βαθμό για την μείωση της ανεργίας.
Παρά την αναθεώρηση αυτή προς τα κάτω, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Nice Matin, ότι «η γαλλική οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και έχει ξεκινήσει μια ανάκαμψη, η οποία θα πρέπει να είναι βιώσιμη, όλο και πιο ισχυρή και να δημιουργεί θέσεις εργασίας»
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αντιστράφηκε η τάση. Έπειτα από δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, το τελευταίο του 2012 και το πρώτο του 2013, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2013 θα ξαναρχίσει μια θετική ανάπτυξη», προέβλεψε, επισημαίνοντας ότι «όλοι οι δείκτες βελτιώνονται, αρχίζοντας από την βιομηχανική παραγωγή».
«Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά πραγματικής ανάπτυξης εδώ και τρία χρόνια», κατέληξε.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου