Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

FW: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 12, 2013 7:27 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

 


Εχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε προσλήψεις, θα φτάσουμε συνολικά σε ένα αριθμό από 5.000 ως 10.000, εκτίμησε την Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το πιο...
πρόσφατο παράδειγμα, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είναι τα 402 μέλη ΔΕΠ και άλλα 53 για τα ΤΕΙ που εγκρίθηκαν οι προσλήψεις τους, καθώς «χωράνε» στη συνολική κατανομή για τη διετία 2013-2014. Είναι άνθρωποι που πιθανότατα θα έφευγαν στο εξωτερικό και καταφέραμε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα, όπως προσέθεσε.
Οι προσλήψεις γίνονται για ειδικότητες και τομείς όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες μέσω της κινητικότητας, κατά τον ίδιο. «Δεν θα πάρουμε διοικητικούς ενώ έχουμε πλεόνασμα», όπως είπε. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπως οι καθηγητές, το προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας, ακόμη και εξειδικευμένοι φοροτεχνικοί που χρειάζονται στο υπουργείο Οικονομικών για τους φορολογικούς ελέγχους, στις οποίες θα αναζητήσουμε προσωπικό από την ελεύθερη αγορά.
Για το θέμα της κινητικότητας επανέλαβε ότι αφορά μόλις 4% του συνολικού δυναμικού. Σήμερα «πέφτουν οι υπογραφές» για τους 1.600 υπαλλήλους στον κλάδο της Υγείας που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας, από κοινού με τον συναρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, πρόκειται για «παράδειγμα θετικής κινητικότητας», καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας, ακόμη και εντός της Αττικής, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου