Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

FW: ''Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 5:21 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ''...

 

«Αν πέσει η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρόκειται να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια της όλες οι πολιτικές δυνάμεις», προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι...

Με παρέμβασή του στον ιστότοπο της «Επιλογής Πολιτών», της κεντρώας πολιτικής δύναμης της οποίας ηγείται, ο Μόντι υπογράμμισε ότι «η πολυκομματική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, με διαρθρωτικές αλλαγές και στήριξη της οικονομίας, διότι τώρα, επιτέλους, μπορεί να πετύχει καθοριστικά αποτελέσματα, θετική συνέπεια και των προσπαθειών που καταβλήθηκαν στο παρελθόν».
Ο Μάριο Μόντι θεωρεί, ουσιαστικά, ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν πρέπει να στραγγαλιστεί από μια πολιτική κρίση, λόγω του φόρου ιδιοκατοίκησης».
Αυτό είναι και το κύριο θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, στην Ιταλία, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.
Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με μήνυμά του μέσω Διαδικτύου επίσης τονίζει ότι «η κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης είναι κύρια προεκλογική δέσμευση της κεντροδεξιάς» και προσθέτει ότι «πρόκειται για σημαντικότατη μάχη υπέρ της ελευθερίας».
Η κεντροαριστερά, όμως, απαντά διαμέσου του γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Γκουλιέλμο Επιφάνι ότι «στο κυβερνητικό πρόγραμμα δεν αναφέρεται πουθενά η κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης, αλλά γίνεται μνεία, σε έναν γενικότερο επανακαθορισμό του». Και αυτό, όπως επισημαίνει, «διότι υπάρχουν άλλες άμεσες ανάγκες, όπως η επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας και η στήριξη των πολιτών που ζουν σε κατάσταση ένδειας».
Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρουν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου