Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

FW: ''ΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙ ; ''

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, May 22, 2013 8:51 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΜΟΙΑΖΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΙ ; ''

 

... ΜΑΣ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ;
Επιστρέφοντας στην πατρίδα της, η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  υπερασπίζεται το όνομά της ενώπιον των Γάλλων δικαστών...
που θα την βομβαρδίσουν αύριο με ερωτήσεις για την φερόμενη εμπλοκή της στο  σκάνδαλο διαφθοράς «Ταπί».
Η 57χρονη Λαγκάρντ που διαδέχθηκε τον Ντομινίκ Στρος-Καν το 2011, αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους:
«Μοιάζω με κάποια που θα έκανε ποτέ παρέα με τον Ταπί;» Επαναλαμβάνει συνεχώς ότι οτιδήποτε προέβη σε παρατυπίες όταν αποφάσισε να τερματίσει τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και τον Ταπί καθώς έχει «βλέψεις» για την γαλλική προεδρία, σχολιάζει  ο γαλλικός Τύπος προσθέτοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έχει την τύχη του Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί, που διετέλεσε μεταξύ άλλων, υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν αλλά και αστέρας της γαλλικής τηλεόρασης, φυλακίστηκε για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ δίνει τώρα το όνομά του, στην πλέον διαβόητη δωροδοκία πολιτικών την περίοδο της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.
Αν και ο ίδιος δεν κατηγορείται, σύμφωνα με τη δικογραφία, επωφελήθηκε περίπου 200 εκατ. ευρώ από την εξωδικαστική συμφωνία του 2008, που εμπλέκει τη σημερινή γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Με αυτόν τον τρόπο, Κριστίν Λαγκάρντ και Μπερνάρ Ταπί βρίσκονται στο κέντρο των ερευνών και ανακρίσεων που αφορούν στις κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.
Η έρευνα έχει ξεκινήσει για να διαπιστωθεί εάν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ευνόησαν τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί με στόχο να λάβει υψηλή αποζημίωση από αντιδικία του με την κρατική τράπεζα (Credit Lyonnais).
Υπενθυμίζεται ότι ο Ταπί ήταν υποστηρικτής του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Τους τελευταίους μήνες, οι γαλλικές αρχές ενέτειναν τις έρευνες. Στις 24 Ιανουαρίου ερευνήθηκαν οι οικίες του Ταπί και του Στεφάν Ρισάρ, πρώην διευθυντή του υπουργικού γραφείου της Λαγκάρντ. Στις 25 Ιανουαρίου διερευνήθηκε η οικία του δικηγόρου του Ταπί και στις 27 Φεβρουαρίου η κατοικία και το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της Γαλλικής Προεδρίας Κλοντ Γκεάν. Στις 21 Μαρτίου το διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου