Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

FW: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, May 22, 2013 6:19 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

 

Με αντικείμενο την εκτίμηση της νέας κατάστασης, που διαμορφώνεται από την απροθυμία πολλών συνιστωσών να αυτοδιαλυθούν για να διαχυθούν στον νέο, ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η πολιτική γραμματεία του κόμματος...
Οι πληγές από το αδιέξοδο της τελευταίας σύγκρουσης στη συνεδρίαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει για σειρά αλλαγών, που πρότεινε, δεν έχουν κλείσει, αν και έχουν πέσει οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Ήδη η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ο Συνασπισμός ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνεδρίου αυτοδιάλυσης για τα μέσα του Ιουνίου, ώστε να ανοίξει το δρόμο και στις μικρότερες δυνάμεις του συμμαχικού σχήματος και να τις καθησυχάσει ότι δεν πρόκειται να «ισοπεδωθούν» από τη ενιαία οργάνωση, που δρομολογείται.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στον Συνασπισμό, όπου το αριστερό ρεύμα των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, θέτει καίριες διαφωνίες για δομές και λειτουργίες όπως η διάλυση των τάσεων, που σηματοδοτεί η εκλογή των οργάνων με ένα ψηφοδέλτιο, την εκλογή του προέδρου από τη βάση ή το συνέδριο – θέλει εκλογή από την κεντρική επιτροπή – και άλλα.

Η σύγκρουση μεταφέρεται τώρα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προγραμματίζονται πολλές συνελεύσεις τοπικών οργανώσεων, εκδηλώσεις, αλλά και μεγάλες συγκεντρώσεις με ομιλητή τον κ. Τσίπρα.

Θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των άλλων έξι εκδηλώσεις-διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος, σε καίρια θέματα, όπως η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η ανεργία κλπ.

Προς τα τέλη Ιουνίου και στην τελική ευθεία για το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν επίσης μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον κ. Τσίπρα.
Πηγή : protothema.gr
 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου