Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

FW: ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΟΙ... ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, May 22, 2013 11:13 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΟΙ... ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Χωρίς σημαντικές αποφάσεις κινήθηκαν οι εργασίες της... συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έβαλαν τις βάσεις πως θα κινηθούν εφεξής στην Ενέργεια την φοροδιαφυγή και την...
Ανεργία των νέων.
Ο κ.Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής στην ΕΕ καθώς στα ενεργειακά δόθηκε βάση για την ΑΟΖ αφού υπάρχουν κοιτάσματα για την Ανεργία ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ...επανασχεδιασμός των κοινοτικών κονδυλίων.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος αποχώρησε για την Τουρκία αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, δήλωσε πως η συνεδρίαση ήταν σύντομη, αλλά αποτελεσματική, και πως είχε καλά αποτελέσματα και τόνισε.

Χέρμαν βαν Ρομπάι,

Μιλήσαμε για τη φοροδιαφυγή και την ενέργεια. Θα ξεκινήσω από τη φοροδιαφυγή, καθώς είναι καιρός να την πατάξουμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου.
Η ΕΕ είναι σε θέση να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Ανδόρα, το Μονακό και το Σαν Μαρίνο, για να βεβαιωθεί πως συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Η ΕΕ θα προωθήσει επίσης τρόπους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε οργανισμούς όπως η G7 και η G20.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επανέλαβε πως η ΕΕ είναι πλέον έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί τις φορολογικές συμφωνίες με τις πέντε αυτές χώρες, υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι που ζητά η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, για να συζητήσουν το μέλλον της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, στο πλαίσιο των προτάσεων του προέδρου της Γαλλίας.Αναφερόμενη στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων, δήλωσε πως έχει προσκαλέσει όλους τους Ευρωπαίους υπουργούς Εργασίας για μια μεγάλη συνάντηση στο Βερολίνο σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ανέφερε πως το ζήτημα της ανεργίας των νέων θα έχει ξεχωριστή θέση στη σύνοδο του Ιουνίου.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι αναφέρθηκε ακόμα και στην ανάγκη αλλαγής της ενεργειακής πολιτικής στην Ευρώπη, καθώς οι υψηλές τιμές στην ενέργεια πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών και στερούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως πρότεινε τη δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας στην ΕΕ, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά βήματα για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και πρότεινε η χρηματοδότηση για τη μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας να γίνει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χωρίς όμως σημαντικές αποφάσεις κινήθηκε η σύνοδος κορυφής...

Αίσθηση προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς...


Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου