Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

FW: ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ Ο ΑΝΕΜΟΣΤΟΒΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, May 22, 2013 10:24 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ Ο ΑΝΕΜΟΣΤΟΒΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ...

 

Η Οκλαχόμα μετράει τις πληγές της και μαζί της όλοι όσοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον φονικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ισοπεδώνοντας την πόλη και αφήνοντας πίσω του 24 νεκρούς, ανάμεσά τους...
και εννέα παιδιά.
Χιλιάδες άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χάνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα ή στην καλύτερη βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Και ενώ η πόλη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο από τις σωρούς των ερειπίων και τα αυτοκίνητα που έχουν μαζευτεί ανεβασμένα, αρκετά από αυτά, το ένα πάνω στο άλλο, οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, βρίσκοντας καταφύγιο ακόμη και σε γυμναστήρια.
Υπολογίζοντας την ενέργεια που εκλύθηκε με τον ανεμοστρόβιλο - τέρας που σάρωσε την Οκλαχόμα, οι μετεωρολόγοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διαπίστωσαν ότι ήταν μεγαλύτερη από τη βόμβα της Χιροσίμα. Μάλιστα, όπως δήλωσαν, σε ορισμένες χρονικές στιγμές ήταν έως και 600 φορές μεγαλύτερη!
Αξιοσημείωτο είναι και το πλάτος του ανεμοστρόβιλου, το οποίο, σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών έφθασε τα 1, 3 μίλια, δηλαδή όσο 22 γήπεδα ποδοσφαίρου. 




Οι κάτοικοι της περιοχής Μουρ αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το κακό και δεν μπορούν να ξεπεράσουν το μεγάλο σοκ από την ασύλληπτη τραγωδία!
Η καταστροφή μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που αξιωματούχοι της πόλης έκαναν αγώνα δρόμου, σύμφωνα με το CNN, για να τυπώσουν νέες πινακίδες για να καθοδηγήσουν τους διασώστες στο τοπίο της καταστροφής.
Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι κατά 98% δεν υπάρχουν άλλοι νεκροί ή επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων του προαστίου Μουρ στην Οκλαχόμα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης, Γκάρι Μπέρντ, που ηγείται των ερευνών.



Παράλληλα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ασφαλίσεων της Πολιτείας, Τζον Ντόουκ, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του θανατηφόρου ανεμοστρόβιλου είναι πιθανό να υπερβούν αυτές που προκλήθηκαν στο Τζόπλιν του Μιζούρι το 2011, όταν ένα ανάλογο ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 161 άνθρωποι,
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο Ντόουκ, εκτιμά ότι οι υλικές ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 3 δισ. δολάρια.
Οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ενδέχεται να ξεπεράσουν αυτές που είχαν προκληθεί από το αντίστοιχο φαινόμενο το 2011 στο Τζόπλιν του Μισούρι, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 158 άνθρωποι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου η βοήθεια προς την πολιτεία της Οκλαχόμα, που κηρύχτηκε σε κατάσταση μεγίστης καταστροφής, περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές και βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.
Πηγή : protothema.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου