Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

FW: ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, May 22, 2013 4:28 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

 

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι επιτακτική ανάγκη χάραξης μιας ξεκάθαρης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζητά ο Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες...
και δήλωσε χαρακτηριστικά:
Αντώνης Σαμαράς
Πρέπει να συνδέσουμε την ανταγωνιστικότητά μας με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με τη υλοποίηση μιας ξεκάθαρης πολιτικής.
Η ανάπτυξη ενδογενών πηγών ενέργειας της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όσο και για σωστή τιμολόγηση.

Η Σύνοδος στο τομέα της φορολογίας έχει επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, ενώ αναμένεται να καλέσει σε ταχεία πρόοδο σε σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, τη φορολόγηση των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και την καταπολέμηση της απάτης στην καταβολή του ΦΠΑ. Στο ζήτημα της ανταλλαγής φορολογικών δεδομένων, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Αυστρία και το Λουξεμβούργο, καθώς την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών μπλόκαραν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

Έχουν εντοπιστεί απώλειες 1 τρισ. ευρώ ετησίως στην ΕΕ από τη φοροδιαφυγή.Ωστόσο, όπως τόνισε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους στο ζήτημα της ανταλλαγής πληροφοριών με τρίτες χώρες. «Όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου, αποδέχθηκαν να διαπραγματευτούν με τρίτες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συμβιβασμός σε αυτό το ζήτημα» ανέφερε ο ίδιος.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και στην ανάπτυξη των δικτύων, με σκοπό να μπει τέλος μέχρι το 2015 στην απομόνωση ορισμένων κρατών-μελών από τα ευρωπαϊκά δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάγκη για επενδύσεις, καθώς και στην πολλαπλότητα των πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται ακόμη να ζητήσει περαιτέρω δράσεις στο θέμα των τιμών και του υψηλού κόστους της ενέργειας.

Ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες μας βάζει και το θέμα της Ανεργίας και ζητά αναθεώρηση του κονδυλίου για την Ανεργία αφού στην Ελλάδα το 60% των νέων είναι άνεργοι και  η Ελλάδα είναι η χώρα που πλήττετε περισσότερο...

Αντώνης Σαμαράς

Η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία.
Την ανάγκη να επανασχεδιαστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανεργία υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο δεν υπάρχουν πολιτικές κατά της ανεργίας και αυξάνεται η ύφεση, τόσο θα ευδοκιμούν πολιτικοί σαν τον Μπέπε Γκρίλο.Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε, από κοινού με τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, ειδική μέριμνα για έναρξη επιχειρήσεων από νέους, με χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.


Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου