Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

FW: ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ GAZROM ΓΙA THN ΔΕΠΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, May 22, 2013 11:47 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ GAZROM ΓΙA THN ΔΕΠΑ

 

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Όλα δείχνουν ότι... κλείδωσε η προσφορά της Gazprom για την ΔΕΠΑ αφού την ερχόμενη Παρασκευή το πολύ την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Gazprom προκειμένου να εγκρίνει τη... 
συμμετοχή της ρωσικής εταιρείας στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ αλλά και να εγκρίνει το ύψος της δεσμευτικής προσφοράς που θα καταθέσει στην Ελληνική πλευρά. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο θέμα της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης αυτή περιορίστηκε στο 10% της προσφοράς, ενώ ρητά θα προβλέπεται ότι αυτή δε θα καταπέσει σε περίπτωση που χωρίς την υπαιτιότητα του αγοραστή αν δεν υπάρξει συναλλαγή. Με πιο απλά λόγια εάν η πώληση μπλοκάρει από την Κομισιόν, τότε η Gazprom θα πάρει πίσω την εγγυητική όπως είναι ...λογικό άλλωστε.

Όσο αναφορά τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών προς τη ΔΕΠΑ υπήρξε συμφωνία καθώς η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να εφαρμοστεί πλάνο πληρωμών του ΛΑΓΗΕ και του ΑΔΜΗΕ προς τους ηλεκτροπαραγωγούς που θα οδηγεί σε μηδενισμό των χρεών μέχρι το τέλος του 2014 !

Στη συνάντηση της Δευτέρας τέθηκε και το ελληνικό αίτημα να υπάρξει σημαντική μείωση στο κόστος... προμήθειας του φυσικού αερίου, θέμα το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει διευθετηθεί οριστικά, πριν την υπογραφή της σύμβασης πώλησης.

Ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ η κυβέρνηση κάνει το... "άλμα της" αφου το θέμα της ΔΕΠΑ θα είναι μεγάλη επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά καθώς η χώρα μας θα έχει πολλαπλά οφέλη από την ιδιωτικοποίησής της...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου