Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

FW: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, January 23, 2013 6:59 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ...

 

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «παιδικό παραμύθι» τους εις βάρος τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ...
ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση Παναγιώτης Σαξώνης, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι έπεσε θύμα πολιτικής σκευωρίας.
Κατά την απολογία του που ξεκίνησε το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο Β. Παπαγεωργόπουλος επιτέθηκε στον Π. Σαξώνη, τον οποίο αποκάλεσε κλέφτη, ενώ από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, το πόρισμα της οποίας «δεν έχει κόκκους αξιοπιστίας».
Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για τους βαρύτατους, όπως είπε, χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο και αναφερόμενος στο οικονομικό σκάνδαλο μίλησε για «Καμόρα» και «ομερτά».
Ο πρώην δήμαρχος διακήρυξε την αθωότητά του και επισήμανε ότι ανάλωσε όλη του τη ζωή υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο. «Θα μας κρίνει όλους ο Θεός και ο ιστορικός του μέλλοντος», είπε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στη ζωή μου έστω ένα ευρώ παρανόμως στην τσέπη μου».
Σε άλλο σημεία της πολύωρης απολογίας του, δήλωσε συγκινημένος: «Αθλητής γεννήθηκα και αθλητής θα πεθάνω». Χαρακτήρισε το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο υπόθεση «δυσάρεστη» και «επώδυνη», που «δυστυχώς έπεσε στα χέρια μου». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο άλλοτε διαχειριστή της Ταμειακής Υπηρεσίας, έκλεβε και πριν το 1999, χρονιά που o Β. Παπαγεωργόπουλος ανέλαβε τα δημαρχιακά του καθήκοντα.
"Κάποιοι τον έχουν συμβουλέψει και κατέληξε σ' αυτόν τον ισχυρισμό. Έβαλε στο κάδρο των ευθυνών όλη τη διοίκηση για να πετύχει τη μείωση της ποινής του», σημείωσε.
Ο πρώην δήμαρχος ήταν λάβρος και εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά. «Έπεσε πολύ έξω στο πόρισμα. Είναι τελείως αναξιόπιστο. Τα 51,4 εκατ.
ευρώ που κατέληξε είναι εντυπωσιακός αριθμός για τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Συνεχίζοντας την αναφορά του στην οικονομική επιθεωρήτρια σημείωσε: «Το μέγα ερώτημα που με βασανίζει είναι γιατί δόθηκε ο έλεγχος στην άπειρη Τσεμπερά που δεν έχει καν πτυχίο Οικονομικών. Ο μόνος έλεγχος που είχε κάνει πριν έρθει στο δήμο ήταν στο δήμο Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική».
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος άφησε αιχμές εναντίον της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν εύκολα να ανακαλύψουν την «τρύπα» στο δήμο, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν διετάχθη στους δύο αυτούς φορείς καμία ΕΔΕ.
Υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον να διαπιστωθεί η υπεξαίρεση από τη διοίκηση του.
«Δεν είχαμε καμία ένδειξη», τόνισε και αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η δημοτική αρχή όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. «Ενημερώσαμε τον λαό της Θεσσαλονίκης, διατάξαμε τη διενέργεια ΕΔΕ, προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη, μπλοκάραμε όλους τους λογαριασμούς του Σαξώνη, τον θέσαμε σε αργία. Εξαντλήσαμε όλα τα μέτρα. Μέχρι την Αστυνομία καλέσαμε για φύλαξη του αρχείου της Ταμειακής». Κάλυψε τέλος όλους τους κατηγορούμενους αντιδημάρχους Οικονομικών αλλά και τους διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου