Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

FW: ΕΝΤΟΝΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, January 23, 2013 6:41 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΝΤΟΝΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ

 

 

Σε υψηλούς τόνους και με έντονη συναισθηματική φόρτιση κινήθηκε η κατάθεση της απερχόμενης υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σε επιτροπή της Γερουσίας για την επίθεση της...
11ης Σεπτεμβρίου 2012 στη Βεγγάζη.

Η επίθεση είχε κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, μεταξύ αυτών και στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς.


Η Κλίντον υπερασπίστηκε σθεναρά το χειρισμό της υπόθεσης από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπενθυμίζοντας ότι έχει αναλάβει πλήρως την πολιτική ευθύνη για το περιστατικό.


Διακόπτοντας μία φορά την ερώτηση γερουσιαστή, η Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση για ανάγκη πρόσθετων μέτρων προστασίας για την αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη.


Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέταξε το περιστατικό στην μακρά ιστορία αντιαμερικανικής βίας, ενώ το συνέδεσε και με την αστάθεια την οποία έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης.


Η φωνή της Κλίντον «έσπασε», όταν αναφέρθηκε στη συνάντησή της με μέλη των οικογενειών των Αμερικανών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Βεγγάζη.


Η επίθεση, η οποία όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ήταν προσχεδιασμένη από ισλαμιστές μαχητές, είχε αρχικά αποδοθεί από τις αμερικανικές αρχές σε «αυθόρμητο ξέσπασμα» με αφορμή αντι-ισλαμική ταινία η οποία είχε κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα youtube.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου