Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

FW: ΔΕΚΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, January 25, 2013 9:02 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΕΚΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ...

 

Δεκτή έγινε η τροπολογία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο αναφορικά με το σύστημα Προμηθειών και την αλλαγή του τρόπου επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ...

Σύμφωνα με την τροπολογία του κ. Λυκουρέντζου, διατηρείται το υφιστάμενο Σύστημα Προμηθειών στον τομέα της Υγείας με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και συνεχίζει τη λειτουργία της, έχοντας την κύρια ευθύνη του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του συστήματος προμηθειών.
Η ΕΠΥ θα αποτελέσει την Κεντρική Αρχή Προμηθειών του τομέα Υγείας και θα υλοποιήσει τους στόχους: Της αύξησης του αριθμού των κεντρικών ενιαίων διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, και της παρακολούθησης των ροών των προμηθειών υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.
Αλλάζει, ακόμα και ο τρόπος επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Θα γίνεται βάσει προσόντων που ορίζονται με διάταξη, με διαδικασία επιλογής κατόπιν πρόσκλησης και αξιολόγησής τους από ειδική Επιτροπή.
Επίσης έγινε δεκτή βουλευτική τροπολογία για τους Φορείς Ψυχικής Υγείας, της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνας Μάρκου, την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ψήφισε η Ολομέλεια.
Η τροπολογία προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα χωρίς παρακράτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2013 χορηγείται στους Φορείς Ψυχικής Υγείας που αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και επιχορηγούνται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ακόμα, αναστέλλονται από 1.7.2012 έως 31.3.2013 οι πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των συγκεκριμένων νομικών προσώπων.
Δεκτή έγινε επίσης τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στέγαση και ολοκλήρωση νέας πτέρυγας νοσοκομείου δυναμικότητας 200 κλινών.
Με βάση την τροπολογία δίνεται παράταση της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του νοσοκομείου Άγιος Παύλος και της εταιρείας Euromedica ΑΕ για τη στέγαση και ολοκλήρωση νέας πτέρυγας δυναμικότητας 200 κλινών.
Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η δημόσια νοσοκομειακή υποστήριξη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνουν στο κείμενο της ρύθμισης οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου