Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

FW: '' Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, January 23, 2013 7:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ''...

 

Ανάμεσα στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν συστημικά διαρθρωτικά προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης, κατατάσσει την Ελλάδα με ψήφισμά της η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης... Μαζί με την Ελλάδα, στη λίστα βρίσκονται και η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Μολδαβία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία.
Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορούν αυτές τις χώρες, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να υπερφορτώνεται με χιλιάδες επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις.
Στο ψήφισμα, που αναφέρεται στη βιωσιμότητα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καλούνται και οι 47 κυβερνήσεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά τους προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης, να επιταχύνουν τις διαδικασίες στην απονομή της και να δώσουν περισσότερο βάρος στη δικαστική διερεύνηση ανεξήγητων θανάτων και εξαφανίσεων πολιτών.
Τα κράτη θα πρέπει να τροποποιήσουν τη νομοθεσία τους για να συμμορφωθούν με τη νομολογία του Δικαστηρίου, να συνεργαστούν στενότερα με την κοινωνία των πολιτών και να επιδείξουν προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καταλήγει το ψήφισμα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου