Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

FW: ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, January 23, 2013 5:42 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ...

 

Στην Κρατική Ασφάλεια διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση...
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και Αναφορά του Προέδρου και ΔΣ της ΣΤΑΣΥ.ΑΕ, αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι : (α) τη απιστίας, (β) της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, (γ) της μη συμμόρφωσης με διάταξη δικαστικής απόφασης.
Η διερεύνηση τυχόν διάπραξης αδικημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, καθώς το θέμα έχει προκαλέσει παράλυση στις συγκοινωνίες και χάος στους δρόμους, γι’ αυτό και θα κληθούν άμεσα να εξεταστούν ως μάρτυρες μέλη της διοίκησης των εταιριών συγκοινωνιών. Στη δικογραφία η κ. Φάκου έχει συνενώσει :

-Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργούς που ενώ πληρώνονταν την ημέρα της απεργίας αφού , σύμφωνα με καταγγελίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, δήλωσαν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες.
-Καταγγελίες πώς δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα ούτε καν στο προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των απεργιών

 -Τις δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  και έχουν κρίνει τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες. Βασικό ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί τάχιστα αν οι απεργοί παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν πάντως πώς σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται έως και απόλυσή τους.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει να αλλάζουν τα αιτήματα και τις ώρες αποχής από τα καθήκοντά τους ώστε να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα κριθεί τελικά από την υπό εξέλιξη έρευνα. 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου