Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

FW: ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΡΙΣΗ" ΒΛΕΠΕΙ Η...ALPHA BANK

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, January 25, 2013 9:29 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΡΙΣΗ" ΒΛΕΠΕΙ Η...ALPHA BANK

 

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Το τελευταίο καιρό... πολλοί "οργανισμοί"  βλέπουν...έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη στην... οικονομία μας ! Μετά την έκθεση της... morgan stanley και τις... θετικές δηλώσεις του κ. Νταλάρα στο Νταβός έρχεται τώρα η Alpha Bank στο οικονομικό της δελτίο και αποτυπώνει θετικά σχόλια για την Ελληνική οικονομία!

Η Alpha Bank εκτιμά αναλυτικότερα ότι:

 

Alpha Bank

 

·  Με την αποδέσμευση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα από τη Ευρωζωνη και το ΔΝΤ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εντονότερη και αποφασιστικότερη επιδίωξη και τελικά επίτευξη της έγκαιρης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, και της οριστικής εξόδου της χώρας από την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της!

 

Οι  αναλυτές της Alpha Bank τονίζουν επίσης ότι:

 

 

Αναλυτές Alpha Bank

 

·  Η προσπάθεια για ανάκαμψη δεν θα εμποδιστεί πλέον το 2013 και στα επόμενα έτη από υπέρμετρα αρνητικούς παράγοντες, όπως η έλλειψη ρευστότητας (τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα) και η συνεχής επιδείνωση του οικονομικού κλίματος που υπέστη η χώρα το 2011 και το 2012.

·  Έχει ήδη σημειωθεί μια άνευ προηγουμένου στροφή προς το θετικότερο του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, η οποία αντικατοπτρίζεται στην εντυπωσιακή ανάκαμψη των τιμών των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο (με εισροή κεφαλαίων και από το εξωτερικό) και επίσης στην αξιοσημείωτη αύξηση των τιμών των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να διαμορφώνονται ήδη στο 10,45%.

 

Πάντως... όσο πλησιάζουμε το μήνα...Απρίλιο όπου τα πράγματα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχουν ολοκληρωθεί λέμε εμείς ολοένα και περισσότερα θετικά σχόλια θα παίρνουν... το φως της δημοσιότητας αρκεί να έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη σε μία νέα Ελλάδα!

 

Ήδη η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά σε αυτό αρκεί να μην δημιουργηθούν "πολιτικοί τριγμοί "στην κυβέρνηση όπου θα μας έφερναν πολλά χρόνια πίσω!

Πρέπει εντάσεις όπως αυτή του... "μετρό" να αντιμετωπιστούν με βάση το διάλογο και χωρίς στάσεις στις μεταφορές που "παρακωλύουν" το έργο και την μετακίνηση όλων των Ελλήνων!

Χρειάζεται διάλογος και όχι μέτρα τιμωρίας όλων των πολιτών!

Και μην ξεχνάμε ότι όλοι δουλεύουμε πια για το... "συλλογικό καλό" και μερικές ενέργειες που..."παρακωλύουν" μας φέρνουν χρόνια πίσω όλους μας!

 

 

Ας κρατήσουμε ζωντανή την... "θετική αύρα" των τελευταίων εκθέσεων...!

 

 

 

Σας ευχαριστώ..  


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου