Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

FW: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, January 23, 2013 6:28 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ...

 

Κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων την Παρασκευή και στο σταθμό διοδίων Αιγινίου τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη...
λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο.
Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα οι κάτοικοι θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα και τη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στον σταθμό Αιγινίου. Μάλιστα σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχει διαμηνύσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης για τη λειτουργία του σταθμού, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει ο δήμος, λειτουργούν ήδη διόδια στα Μάλγαρα αλλά και τη νότια Πιερία.
Στο μεταξύ, δημόσια διαβούλευση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των εμπλεκόμενων φορέων ζητά, με γραπτή του δήλωση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “Χρειάζονται λύσεις που θα λάβουν υπόψη τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων, όπως η δημιουργία ενός ασφαλούς παράπλευρου οδικού δικτύου” τονίζει και προσθέτει ότι η αύξηση του κόστους μετακίνησης των πολιτών της Πιερίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω της επικείμενης λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς επιβαρύνει σημαντικά τα καθημερινά έξοδα των κατοίκων και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ειδικά για την Πιερία σχολιάζει ότι έχει πολλές ιδιαιτερότητες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε καίριους τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή οι οποίοι θα πρέπει να αναδειχθούν.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου