Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

FW: ΠΑΚΙΣΤΑΝ: 5 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΛΑ ΝΑΖΙΡ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 29, 2012 1:29 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΑΚΙΣΤΑΝ: 5 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΛΑ ΝΑΖΙΡ

 

 

 

Μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της αυτοκινητοπομπής ενός σημαντικού πακιστανού πολέμαρχου, ο οποίος είχε στείλει τους άνδρες του να πολεμήσουν στο γειτονικό Αφγανιστάν εναντίον...

του αμερικανικού στρατού, στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους σήμερα σε ζώνη του βορειοδυτικού Πακιστάν όπου ζουν φυλές, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό των δυνάμεων ασφαλείας.

 

Ένας καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τη βόμβα του ενώ διερχόταν το όχημα του Μουλά Ναζίρ στην Ουάνα, κύρια πόλη του Νότιου Ουαζιριστάν, ενός από τα προπύργια των Πακιστανών ταλιμπάν συμμάχων της Αλ Κάιντα, έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες διευκρίνισαν πως ο πολέμαρχος τραυματίσθηκε, αλλά η κατάστασή του δεν είναι κρίσιμη. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς. 

 

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, την επίθεση ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. «Η τοπική αγορά έκλεισε, προσπαθούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες» για το τι συνέβη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός. 

 

Ο Μουλάς Ναζίρ είναι ο σημαντικότερος πολέμαρχος που συνδέεται με το Κίνημα των Ταλιμπάν τουΠακιστάν (TTP), σύμμαχο της Αλ Κάιντα στο Νότιο Ουαζιριστάν, μια περιοχή στα σύνορα με το Αφγανιστάν που θεωρείται φέουδο πολλών οργανώσεων του ισλαμικού τζιχάντ.

 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου