Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

FW: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΝΤ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 29, 2012 10:09 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΝΤ...

 

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα  ότι το Δ.Σ του ΔΝΤ θα συνεδριάσει μόνο εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία η επαναγορά των ομολόγων, άρα θα περιμένει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για να λάβει τις αποφάσεις του...

Σύμφωνα με το MEGA, εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία η επαναγορά, υπολογίζεται ότι το Ταμείο θα συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου. Εάν καταλήξει σε αποτυχία, τότε η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, διότι θα απαιτηθεί νέος γύρος συζητήσεων με τους Ευρωπαίους για να βρεθούν τρόποι για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Μία επιλογή που υπάρχει είναι να πιέσει για χαμηλότερα επιτόκια στα διμερή δάνεια της Ελλάδας, τα δάνεια δηλαδή που έχει συνάψει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Το ΔΝΤ θα πάει διακοπές από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου, οπότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα εάν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η επαναγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ότι και να συμβεί έως το τέλος Δεκεμβρίου, αξιωματούχοι, ακόμα και η Κριστίν Λαγκάρντ, πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι δε θα αποφύγουν δραματικό κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Η Λαγκάρντ τώρα δε θα πάει τη Δευτέρα στο Eurogroup και θα στείλει ένα μεσαίο στέλεχος του Ταμείου. Και αυτό γιατί πηγές του Ταμείου αναφέρουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι εκνευρισμένη διότι οι Ευρωπαίοι δεν έλαβαν οριστική απόφαση για την Ελλάδα.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου