Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

FW: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 30, 2012 6:31 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

 

H Eυρωζώνη αναμένει πως η Ελλάδα θα εξαγοράσει τα ομόλογα της αξίας 40 δις ευρώ που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με δηλώσεις δύο αξιωματούχοι κρατών -μελών της Ευρωζώνης...

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περιμένουν από την Αθήνα να δαπανήσει περίπου 10,2 δις ευρώ για να εξαγοράσει τουλάχιστον τα  δύο τρίτα των 63 δις ευρώ των χρεογράφων που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών μετά την αναδιάρθρωση χρέους του Μαρτίου.
Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επαναγοράς θα δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα.
Οι υπουργοί ανέφεραν ότι ''το τίμημα που προσφέρει η Αθήνα για τα ομόλογα βάσει της διαδικασίας εξαγοράς που γίνεται σε εθελοντική βάση δε θα πρέπει να είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου''.
Επειδή υπάρχουν ομόλογα διαφορετικής διάρκειας και ωρίμανσης, το φάσμα των τιμών αναμένεται να εκτείνεται από τα 25, 15 λεπτά του ευρώ ως τα 34,41 λεπτά.
Ερωτηθείς ποια είναι η εκτιμώμενη αξία της επαναφοράς, ένας αξιωματούχος κράτους-μέλους της Ευρωζώνης απάντησε ότι '' κατ' ελάχιστον 40 δις ευρώ '', ενώ μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το ποσό που αναμένουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου